avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrarea dupa concediu de maternitate ( 2 ani)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrarea dupa concediu de maternitate ( 2 ani)

Buna Ziua,
am cateva intrebari referitoare la modalitatea/procedura legata de reincadrarea persoanei care termina concediu de maternitate de doi ani:
-in aprilie se termina perioada de concediu de 2 ani si am inteles ca se face o cerere de reluare a contractului catre angajator, puteti sa imi transmiteti cand trebuie facuta , cu cat timp inainte? ( mentionez ca in momentul in care am plecat in concediu am facut o cerere unde am specificat durata concediului );
-care sunt obligatile angajatorului fata de persoana care se intoarce din concediu?poate fi concediata?, exista posibilitatea de a fi demisa din functia detinuta in momentul plecarii?

va multumesc anticipat,
cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 7 Februarie 2011
1. Un timp suficient (cateva zile) ca angajatorul sa ia la cunostinta. Depuneti cererea cu nr. de inregistrare.
2. Angajatorul este obligat sa va ofere acelasi post si aceleasi drepturi salariale avute la suspendarea contractului. In situatii normale nu este motiv pentru a va demite. Daca totusi postul se desfiinteaza prin reorganizare va poate oferi alt post sau va concediaza.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
dupa reincadrare exista vreo perioada in care nu poti fi concediat? mai exista acea prevedere pt .cele 6 luni denumita ca si perioada de readaptare ?
Exista in CCMN o perioada de 6 luni de zile de la revenirea din CCC cand nu va putea concedia pentru necorespundere profesionala ... in prezent, se sustine ca CCMN nu mai este valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)