avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil

Buna ziua
as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire copil.
Care este peroada pentru care angajatorul este obligat sa mentina vechile conditii salariale dupa revenirea la serviciu?
Dupa cat timp are dreptul sa concedieze un salariat aflat in situatia de mai sus?
Ce trebuie facut daca ti se refuza dreptul de a te intoarce mai repede din concediu ingrijire copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 27 Noiembrie 2010
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002

2. Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii. - art.76 alin.3 CCMN.
Pentru alte motive se poate dispune concedierea imediat dupa reintoarcerea la munca a salariatului/ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamicii cand se intoarce din cic alionnushka alionnushka As vrea sa stiu care sunt drepturile mamicilor care au stat acasa 2 ani in concediu de ingrijire al copilului si care au nascut inainte de 2011. Angajatorul ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa concediu maternal ene nina ene nina Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie facut daca dupa concediu maternal nu mai vreau sa ma reintorc la vechiul loc de munca. (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)