avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Preaviz 20 zile, suspendare contract de munca dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Preaviz 20 zile, suspendare contract de munca dupa revenire CCC

Am si eu o intrebare!M-am intors la sevici din 06.06.2014, contracul l-am semnat din nou pe perioada nedeterminata, dar postul meu este desfiintat din 2010.Am fost angajata pe aceeasi pozitie, salar dar numai pt 6 luni de zile pentru ca am revenit din CCC.Intrebarea mea este: preavizul il primesc dupa implinirea celor 6 luni sau este inclus in cele 6 luni???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 19 Septembrie 2014
Daca ati semnat un nou CIM atunci ce s-a intamplat cu vechiul CIM? Nu poate fi pe durata nedeterm si sa fie incheiat pe 6 luni.
Ar trebui sa vedeti care e exact situatia dvs.
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC trebuia sa faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Timp de 6 luni nu puteti fi concediata.
- Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM.
- Daca nu are un astfel de loc de munca sau daca dvs. nu il acceptati atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Dvs. spuneti ca ati incheiat un alt CIM.
- Nu era cazul deoarece aveati deja un CIM in vigoare.
- Puteti face o sesizare la ITM sa verifice daca angajatorul dvs. a procedat legal.
Vedeti si raspunsurile primite aici , in topicul deschis in data de 18.09.2014
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de cresterea copilului miutaradu miutaradu Intrebare- dupa cei 2 ani de cresterea si ingrijirea copilului societatea este obligata sa te primeasca la serviciu pe acelasi post pe care l-ai avut inainte? (vezi toată discuția)
Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)