avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate ali81585

Activitate ali81585

Răspuns la discuția tutore
Multumesc f. mult pentru ràspunsul rapid acordat.Din càte am inteles sunt sanse reduse pentru a putea rezolva aceastà problemà.
Tatàl din certificat nu este de gàsit sau poate nici nu vrea sà fie gàsit(s-a recasatorit)si este plecat si el instràinàtate iar mama copilului a fàcut procurà dar aici in Italia, nu sunt valide deoarece cei doi nu au in documente nici un fel de grad de rudenie.
El ar fi vrut sà ii decadà din drepturile pàrintesti vàzut cà tatàl nu este de gàsit iar mama cum spus nu are nici o posibilitate sa-l creascà dar i-a fost frica ca in urma unei eventuale anchete sociale statul sa nu decida pentru incredintarea copilului unui centru social.
Oricum va multumesc din nou pentru informatiile date si de timpul acordat.
Alina=D>
Discuție tutore
Bunà ziua,
Iatà-mà din nou, dar de data aceasta nu sunt eu cea care are nevoie de ajutor. Dupà ce i-am povestit unei prietene càt mi-ati fost de utili in aflarea ràspunsurilor pe care le càutam, ea m-a rugat sà và descriu situatia fratelui ei, sperànd sà gàsim o solutie la problema complicatà pe care acesta o are.
Vreau sà precizez cà mie situatia mi se pare destul de complicatà si sper sà mà fac inteleasà ptr. cà doar asa imi puteti ràspunde cu exactitate la intrebarea mea.
Prietena mea are un frate care in prezent si el locuiete de aproape 4 ani in Italia(munceste). Problema lui este urmàtoarea: el a fost càsàtorit in Romània timp de 12 ani, sotia lui cànd s-au cunoscut era càsàtorità cu un alt bàrbat. In timp ce ea era càsàtorità cu celàlalt bàrbat a ràmas insàrcinatà cu fratele prietenei mele. :sorry: Ea a dus sarcina pànà la capàt si cànd copilul s-a nàscut i-a dat prenumele sotului ei si nu a tatàlui biologic fiind càsàtorità cu primul ei sot. Dupà aproximativ 3 ani ea a divortat, si s-a càsàtorit cu tatàl biologic al copilului.:">si au ràmas impreunà ptr. 12 ani.
Dupà 12 ani de càsàtorie au divortat iar el a decis de comun acord cu sotia sà se poatà ocupa el de crestere copilului,adicà sà-l aducà in Italia.
Ea i-a fàcut diferite tipuri de proocuri la notariat,dar aici in Italia nu sunt valide deoarece copilul in certificatul sàu de nastere poartà prenumele primului sot al mamei sale si din pàcate ei nu au nici o "legàturà" ca sà-i spunem asa.
Acum el ar vrea sà devinà tutore sau sà-l adopte iar printr-o avocatà care a avuto in Romània a incercat sà rezolve situatia aceasta dar nu a reusit deoarece avocata sa a fost arestatà ptr. abuz de putere, coruptie etc. Eu nu stiu dacà nu a reusit ptr.cà ea a fost arestatà sau ptr. cà legea nu-i permite sà devinà tutore?
Copilul acum are 15 ani si trebuie inscris la liceu dar din pàcate neputànd sà aibà resedintà aici in Italia, de consecintà nu poate face nici documentul de identitate si prin urmare nici nu poate fi inscris la liceu. Acum tatàl biologic incearcà sà-i facà o asigurare privatà care sà-i permità sà cearà resedinta si buletinul de identitate. Problema este cà si aceastà solutie este provisorie.Existà posibilitate ca el sà devinà tutore ? Evident mama copilului este de acord ptr. cà situatia ei financiarà este foarte limitatà, avànd si un alt copil cu un alt bàrbat, neavànd nici un loc de muncà. El este dispus sà-si facà un nou avocat dar care sà-l ajute in aceastà delicatà problemà iar dacà cineva imi recomandà un avocat eu ii multumesc.
Imi pare ràu cà nu am fost mai concisà dar dacà nu explicam detalit problema nu cred cà cineva imi putea ràspunde. Eu và multumesc din partea mea dar si din partea prietenei mele si astept sfaturile Voastre.
Và salut cu respect,
Alina
Bunà seara,
Iatà-mà din nou cu o nouà intrebare la care sper sà gàsesc ràspunsuri la fel de utile, precum am avut la intrebarea mea precedentà"casàtorie cu un cetàtean din Maroc ".
Dupà cum v-am spus vreau sà mà càsàtoresc cu un cetàtean din Maroc si as vrea sà stiu dacà pot invita si pe sora lui din Maroc la nuntà?
Adevàrul este cà sora lui vrea sà vinà dar si sà ràmànà in Romània. Eu as fi dispusà sà ii fac un contract de muncà( am nevoie ptr. mama mea )este posibil sà poatà ràmàne in Romània? Iar dacà poate ràmàne, và rog sà-mi spuneti ce trebuie fàcut si unde pot merge pentru a face un eventual contract de muncà...
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat:D
Alina
Và multumesc f.mult pentru cà ati ràspuns la intrebarea mea. =D>
Vàzànd cà sunteti mult mai informat ca mine, và rog sà-mi spuneti dacà documentele de care are nevoie el se pot face si la consulatul Marocan cu sediul la Bucuresti. Mà refer la certificatul in care el resultà necàsàtorit in Maroc etc.
Và salut si và multumesc f. mult pentru ajutorul dumneavoastrà,
Alina
Bunà seara,
Mà numesc Alina si am 29 anni. Locuiesc in Italia,de aproape 10 ani si de 9 ani sunt impreaunà cu un marocan. Noi am vrea sà ne càsàtorim(in sfàrsit) si am vrea sà stim ce documente sunt necesare pentru el ca cetàtean marocan sà ne càsàtorim in Romània? Vreau sà precizez cà aici el este in regulà cu documentele, doar cà in acest moment documentele sale sunt in "rinnuovo di permesso di soggiorno".
Aici practica birocraticà se "lungeste" #-o si nu vreau sà mai asteptàm incà cine stie càt timpX-(
In concluzie vreau sà stiu ce documente sunt necesarie pentru càsàtorie si dacà el poate veni in Romània fàrà permesso di soggiorno.
Và multumesc anticipat pentru un eventual ràspuns...:)
Alina