avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casàtorie cu un cetàtean din Maroc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casàtorie cu un cetàtean din Maroc

Bunà seara,
Mà numesc Alina si am 29 anni. Locuiesc in Italia,de aproape 10 ani si de 9 ani sunt impreaunà cu un marocan. Noi am vrea sà ne càsàtorim(in sfàrsit) si am vrea sà stim ce documente sunt necesare pentru el ca cetàtean marocan sà ne càsàtorim in Romània? Vreau sà precizez cà aici el este in regulà cu documentele, doar cà in acest moment documentele sale sunt in "rinnuovo di permesso di soggiorno".
Aici practica birocraticà se "lungeste" #-o si nu vreau sà mai asteptàm incà cine stie càt timpX-(
In concluzie vreau sà stiu ce documente sunt necesarie pentru càsàtorie si dacà el poate veni in Romània fàrà permesso di soggiorno.
Và multumesc anticipat pentru un eventual ràspuns...:)
Alina
Cel mai recent răspuns: rachid , utilizator 18:17, 21 Ianuarie 2011
poate veni, dar probabil nu mai poate pleca, si apoi, ca cetatean al marocan, cred ca are nevoie de viza pentru a circula prin Europa si de a intra si iesi din Romania. Dupa ce se rezolva actul de sedere in Italia, puteti veni in Romania sa faceti casatoria. Este nevoie de acte de identitate si o dovada a faptului ca nu a mai fost casatorit in Maroc (o negatie de la autoritatile competente din Maroc)
va dorim succes
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Numai “permesso di soggiorno” nu-I permite sa intre in RO… Are nevoie de invitatie de la un cetatean roman pentru a intra in RO

Gasiti (si) aici unele informatii despre documentele necesare in vederea casatoriei:

www.avocatnet.ro/content/for...


Cred ca cel mai simplu in situatia dv ar fi sa va casatoriti la ambasada RO (la consulat, in fine) Sigur, daca aveti documente valabile pentru Italia (si banuiesc ca aveti).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
da, corect, dar are cetateanul langa el, sa-i faca o invitatie daca tot il vrea de sot...:confused:
Và multumesc f.mult pentru cà ati ràspuns la intrebarea mea. =D>
Vàzànd cà sunteti mult mai informat ca mine, và rog sà-mi spuneti dacà documentele de care are nevoie el se pot face si la consulatul Marocan cu sediul la Bucuresti. Mà refer la certificatul in care el resultà necàsàtorit in Maroc etc.
Và salut si và multumesc f. mult pentru ajutorul dumneavoastrà,
Alina
Actele de care are nevoie el pot fi obtinute prin consulatul marocan din Roma (sau de pe unde mai are Maroc alte consulate...

Pentru a le obtine prin consulatul din RO ar trebui sa fie in RO... Si pentru a fi in RO are nevoie de invitatie, si pentru a obtine invitatie trebuie indeplinite anumite conditii... etc...

Asadar, cel mai simplu e sa ceara actele in Italia (prin consulat) si apoi va casatoriti, la ambasada romana in Italia (la un consulat - dar cred ca veti fi indreptati spre Roma). Sigur, actele vor trebui sa indeplineasca acele conditii mentionate. Casatorindu-va la consulat roman in Italia se considera ca va casatoriti pe teritoriul RO, sub legea din RO...

Alte discuții în legătură

Targa rumena residenceantonio residenceantonio buon giorno sono un italiano pensionato residente in Romania ho un auto targata rumeno,visti il nuovo decreto legge in italia sulla circolazione delle auto con ... (vezi toată discuția)
Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Cetatenia italiana---avantaje-dezavantaje!!!! marius873 marius873 [b]Buna seara! Sunt in Italia de 9 ani , si ma cam bate gandul de a cere cetatenia italiana, dar as avea niste intrebari: de ex. care sunt avantajele ... (vezi toată discuția)