avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate bullnyk

Activitate bullnyk

l-am notificat, raspunsul proprietarului actual al creantei este scris la inceputul acestui post, imi zice ca nu ma incadrez in legea 77/2016
problema e ca banca/ executorul bancii a vandut contractul altei firme de recuperari dupa ce apartamentul a fost vandut. in acest caz presupun ca trebuie sa cer in instanta stingerea datoriilor de la acea firma, nu de la banca....s-ar putea sa merg ani de zile in instanta dar macar o sa fie sistata poprirea pana la solutionare:) chiar nu e o alta cale mai simpla?
ok, si as putea sa rezolv doar cu o notificare adresata bancii in care sa cer stingerea datoriei sau trebuie sa merg in instanta?
....sau am inteles eu gresit enuntul?:">
am gasit in lege art 8, alin 5: " Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului. " nu ma pot lega de acest alineat si sa cer in instanta stingerea datoriilor?
banca mai are treaba cu mine din moment ce a predat creditul executorului? daca e sa incerc stingerea datoriei cu executorul cred ca sigur e imposibil:(
pai cum ar trebui sa procedez acum, in cazul prezentat mai sus?
Buna ziua,
Am un credit imobiliar pe care nu l-am mai putut plati , drept pentru care banca a predat creditul unui executor care mi-a scos apartamentul la licitatie. In 2015 licitatia a fost castigata de o persoana si am fost nevoit sa predau imobilul dar am ramas cu o datorie mare din diferenta creditului initial si suma de vanzare a imobilului, pentru care mi s-a pus poprire pe salariu. In 2016 a intrat in vigoare legea 77/2016 si am trimis cerere de dare in plata catre executor pentru a scapa de aceasta datorie. Am primis acest raspuns nefavorabil: “ legea 77/2016 a intervenit ulterior incheierii contractului dumneavoastra de credit, ca atare nu poate fi aplicabila raportului juridic izvorat din acesta. ….art 11 din lege precizeaza ca “prezenta lege se aplica contractelor de credit aflate in derulare la momentul intrarii sale in vigoare, cat si contractelor incheiate dupa aceasta data”. Prin urmare, avand in vedere data intrarii in vigoare a acestui act dar si data incheierii contractului dumneavoastra de credit, a declararii exigibilitatii acestuia si ulterior data cesiunii creantei izvorate din acest contract(2015) va comunicam faptul ca nu putem raspunde favorabil solicitarii dumneavoastra privind notificarea de dare in plata”.
Pot ataca in instanta aceasta decizie? Mai pot beneficia de aceasta lege ca sa scap de datorie sau are dreptate executorul si nu mai pot face nimic?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția credit ipotecar restant?

va multumesc frumos pentru ajutor!!
Răspuns la discuția credit ipotecar restant?
si nu pot face absolut nimic??pana la urma ei l-au evaluat la acea valoare si logic ar fi odata cu predarea apartamentului sa fie stearsa si datoria catre banca!!