avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit ipotecar restant?
Discuție deschisă în Executare silită

credit ipotecar restant?

am achizitionat in 2008 un apartament prin credit ipotecar.valoare creditului este de 36 000 euro.apartamentul a fost atunci evaluat la 49 000 euro iar de curand l-au evaluat la 25 000. ce mi se poate intampla daca le predau apartamentul pentru ca nu mai am cum sa platesc ratele din cauza salariului.
m-am mai interesat la cineva si mi s-a spus ca banca v-a vinde apartamentul iar diferenta ramasa imi va ramane ca si imprumut- deci v-a trebui sa platesc rate pentru nimic.curios e ca in decurs de 2 ani a scazut valoarea apartamentului cu 50%.
va rog mult sa-mi raspundeti!
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bullnyk , utilizator 19:52, 13 Ianuarie 2011
Asa e cum v-a spus cunostinta.
Mai grav este ca in conditiile in care pretul pietei imobiliare a scazut si apartamentul dvs. si-a pierdut din valoare cu 50%, nici nu va fi vandut la aceasta ultima evaluare, pentru ca la fiecare termen de licitatie se va scade si din acest pret pana la alte 25%.
Restul pana la indestularea creditului va trebui sa-l acoperiti din alte surse.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
si nu pot face absolut nimic??pana la urma ei l-au evaluat la acea valoare si logic ar fi odata cu predarea apartamentului sa fie stearsa si datoria catre banca!!
Nu e deloc logic sa se stearga datoria odata cu predarea gajului, se va sterge la momentul vanzarii acestuia si acoperirea in totalitate a datoriei, dac prin vanzare se acopera.
Stiu ca nu este o veste prea buna, dar asta este adevarata logica a oricarui creditor.
incercati sa gasiti un cumparator si sa-l vindeti cu acordul bancii. vanzarea la licitatie, nu aduce nimic bun pt dvs.
gi_jane2 a scris:

incercati sa gasiti un cumparator si sa-l vindeti cu acordul bancii. vanzarea la licitatie, nu aduce nimic bun pt dvs.


Nu va trebuie acordul bancii, daca va gasiti un cumparator si va convine pretul.
Solicitati-i un acont in valoarea ipotecii in cadrul unui precontract la notar, scoateti apartamentul de sub ipoteca de la banca si mergeti apoi iar la notar pentru perfectarea actelor finale.
Despre toata aceasta poveste va trebui sa stie si cumparatorul, altfel nu va da un acont asa mare.

Alte discuții în legătură

Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Licitatie- lamuriri ipso ipso Buna ziua. Vreau sa particip la o licitatie pentru cumpararea uni apartament, organizata de D.G.F.P. \"oras\" ( nu trec denumirea orasului ) Citez: \"Bunul ... (vezi toată discuția)