Buna ziua. Vreau sa particip la o licitatie pentru cumpararea uni apartament, organizata de D.G.F.P. "oras" ( nu trec denumirea orasului )
Citez: "Bunul este grevat de urmatoarele :
CREDITORI :
1) D.G.F.P. "oras" - Administratia Finantelor Publice "oras" Directia Fiscala "oras"
2) Banca X (denumire fictiva)
3) SC. Y SRL (denumire fictiva)
Intrebare: Daca eu sau altcineva cumparam acest apartament scos la licitatie de catre D.G.F.P "oras", ce se intampla cu Banca X si cu SC.Y SRL. Sau o data cu cumpararea apartamentului "luam" si datoria catre Banca X si SC.Y SRL pe care vom fi nevoiti sa le achitam ulterior? Ca mentiune arat ca apartamentul face pretul cerut de catre D.G.F.P., dar nu adunat cu datoria catre banca si nicidecum si cu cea catre SC.Y SRL. Mersi .
Daca il cumparati prin licitatie se cheama ca va adjudecati bunul respectiv iar actul prin care deveniti proprietar al imobilului se cheama act de adjudecare.
Potrivit art. 518 (3) C.p.c ”De la data intabulării, (ca efect al adjudecarii) imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta, creditorii putandu-si realiza aceste drepturi numai din pretul obtinut. .....”
Odata vandut creditorii isi vor impartii pretul potrivit unor reguli prevazute de Legea nr.85... despre care nu are rost sa va povestesc acum caci nu asta va intereseaza.
Deci daca am inteles bine, platesc doar suma cu care licitez fara a mai fi dator/obligat sa achit ceva catre Banca X sau SC.Y SRL. Vreu sa fiu 100% sigur, pentru a nu avea surprize. Acum este a 2-a licitatie si pretul este redus cu 25% intrucat la primul termen nu s-a prezentat nimeni. Mentionez ca suma de la care pleaca licitatia de-abia acopera datoria catre D.G.F.P. "oras" iar catre ceilalti nu mai ramane aproape nimic. Deasemeni va rog sa-mi spuneti daca este valida licitatia, daca de exemplu la al 2-lea termen nu vin alte persoane interesate sa cumpere si sunt singurul licitator.
V-AS RUGA O LAMURIRE IN ACEST SENS.
MIXAM
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Credeam ca v-am lamurit la cealalta postare.
Pretul din licitatia organizata de DGFP va mai putea fi saczut pana la maxim 50% din valoarea de evaluare si atat.
Nu are nici o importanta faptul ca nu toti creditorii se pot indestula din executarea silita, pretul achitat si mentionat in pv de adjudecare va fi impartit intre creditori conform regulilor de procedura.
Imobilul se vinde liber de sarcini si cu actul de adjudecare va puteti intabula proprietatea.
E necesara la intabulare plata unui impozit - pe transferul proprietatii, care se achita de regula in tranzactiile de vanzare cumparare de vanzator, insa in cazul dvs va trebui sa suportati si acest impozit fara de care nu se face intabularea.
Mersi de raspuns. Totusi, era vorba despre alta licitatie cu alte conditii ( mai multi CREDITORI ). Fiind vorba de o suma destul de mare de bani, nu mi-am permis sa risc. Este posibil sa mai vin cu unele intrebari. O zi buna !