Referitor la al doilea mesaj al meu: daca banca se indreapta spre el si nu recupereaza nimic? eu raman cu tot? mai bine impartim de la inceput la jumate #-o
El nu are nimic pe numele lui si salariu foarte mic, poprire din salariu nu o sa avantajeze banca. Neavand nici unul nimic de valorificat se rezuma la salarii, dar el fiind primul si eu al doilea, ne opreste la fiecare jumate din suma? o sa ma interesez si la banca dar as vrea sa stiu si care e cadrul legal sa nu ma abureasca cei de la banca.
Pe ce baza il pot da in judecata? nu e nici un act/contract intre noi doi?
Care este procedura de recuperare a banilor de catre banca? datoria se imparte in jumate si mie imi revine jumate lui jumate? sau prima data ia de la el ce se poate si dupa ia de la mine restul? el nu are nimic pe numele lui si are salariu foarte mic (desi nu sunt convins ca are carte de munca) fapt ceea ce ar putea insema ca eu "mostenesc" toata datoria (nici eu nu am nimic pe numele meu dar am salariu)
Acum aprox 2 ani am girat un coleg de servici. El nu mai lucreaza la noi si are o situatie financiara foarte proasta. Oricum... in ultima perioata (poate chiar 1 an) am avut mari batai de cap cu banca: el mereu intarzia si platea doar cand insistam eu si banca avand mereu intarzieri de 90 zile (situatie inc are banca ne dadea ultimatul si pana la urma platea si cu ajutorul meu). Dar situatia nu se imbunatateste si as vrea sa stiu ce optiuni am. Azi (13.01.2011) iar m-a sunat de la banca sa achite o suma pana pe 20.01.2011, suma pe care nu cred ca o poate achita.
Care sunt optiunile mele? Pot sa ies din situatia asta ? Mentionez ca la luarea creditului eu nu am primit nici un contract nimic desi ei au datele mele si datele firmei la care lucrez si am si semnat ceva acte (contractul ca girant si acea adeverinta de salariu si angajamentul de plate). Mentionez si ceva putin mai ilegal (dar a fost recomandat de lucratorul bancar): am dat o declaratie ca as fi verisor cu cel pe care l-am girat fapt ce nu e adevarat.
Va multumesc pentru timpul acordar.