avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate x-men

Activitate x-men

Va multumesc frumos pentru raspuns.

La acel jurnal de vanzari/cumparari, ar trebui sa prezint toate chitantele la toate platile de pe pfa? Din pacate, cateva dintre ele nu sunt asa de deductibile gen mancare si haine. Sunt pasibil de amenda? Eu am evidenta lor din extrasul bancar.
Buna seara,

Am si eu o intreabare urgenta, daca puteti sa ma ajutati va rog:
Eu lucrez in domeniul IT si activatatea PFA-ului pe anul acesta a constat in facturi de servicii catre un client din US. Am depasit plafonul de 35000 de euro si stiu ca sunt obligat sa ma inregistrez ca si platitor de TVA.

Acest plafon l-am depasit chiar in luna decembrie. Pana cand sunt obligat sa declar ca am depasit acel plafon? Cu ce acte ar trebui sa ma prezint la finante?
Am toate facturile emise si toate extrasele(PayPal, banca) la zi. Am inteles ca ar trebui sa am si un jurnal de activitate?Stie cineva cum ar trebui sa procedez?

Si intrebarea cea mai arzatoare: ma va afecta intr-un fel faptul ca voi deveni platitor de TVA? PFA-ul lucreaza in mare parte numai cu cei din US, deci banuiesc ca nu va trebui sa platesc TVA la ce am facturat pana acum, nu?

Am doar 3 facturi cu niste clienti din Romania, banuiesc ca doar pentru alea trebuie platit TVA nu?

Va multumesc frumos!