amrnda administrativa se inscrie in cazier? Daca da, cat timp?
Buna ziua,
V-as ruga sa imi raspundeti daca mai am obligativitatea depunerii declaratiei 200, daca am avut un venit in anul 2010 din drepturi de proprietate intelectuala, in baza unui contract de prestatie artistica, dar la care s-a retinut impozitul de 16%, mie revenindu-mi netul.
Va multumesc.
Vreau sa mai adaug ca venitul este obtinut ca premiu la un festival.
Vreau sa mai adaug ca venitul este obtinut ca premiu la un festival.
Buna ziua,
V-as ruga sa imi raspundeti daca mai am obligativitatea depunerii declaratiei 200, daca am avut un venit in anul 2010 din drepturi de proprietate intelectuala, in baza unui contract de prestatie artistica, dar la care s-a retinut impozitul de 16%, mie revenindu-mi netul.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns si aveti dreptate cu nr. de zile.M-am uitat gresit undeva pe internet.
in codul muncii, valabil de la 1 mai 2011, referitor la perioada se proba, se mentioneaza, ca pentru contractele de munca pe perioada nedeterminata, perioadele de proba sunt : de cel mult 5 zile pentru necalificati, de cel mult 30 zile pentru functiile de executie si de cel mult 90 zile de zile pentru functiile de conducere.Din asta eu inteleg ca nu se poate depasi aceste termene.Intrebarea mea este: obligatoriu sa se dea maxim de zile pentru proba de lucru, sau poate fi si mai mica , daca angajatorul asta vrea.
Conform codului muncii, concediu de odihna, poate fi acordat si fractionat la solicitarea salariatului, una din fractiuni neputand fi mai mica de 15 zile. Este obligatoriu ca prima fractiune sa fie de cinsprezece zile?Sau in orice perioada a anului , celelalte zile acordandu-se, pe tot parcursul anului, inainte sau dupa acea fractiune de 15 zile.