Si care ar fi fost situația dacă am fi fost vre-o 5 frați după succesiune si ar locui doar unul în casă să suporte tote (nedreptățile sa le zic) nu cred ca este ceva logic si nici moral.
Ok suntem 5 frați de exemplu ,dar impozitul pe clădire este de 300 ron,ceea ce înseamna ca se înparte la 5 persoane și nicidecum toți 5 sa plateasca 300 ron.
Problema este că mama este plecată din țară (si nu mai vrea sa revină) si toate cheltuielile le suport eu. Si plus de asta pentru o amărîtă de casă făcută din pămînt sa platesc 800 ron impozit este enorm (părerea mea).
Toate taxele erau si sunt platite la zi. Dar nu înțeleg cum de mi se cere sa platesc partea mea plus partea mamei pe acelaș imobil ,si chiar fiind specificat pe ,,desfaț
șuratorul,, lor tot aceeasi imobil cu terenul aferent casei. Deci ceea ce înțeleg eu este ca eu platesc 100% partea întreaga si plus partea mamei ,care de fapt este tot aceeași parte pe care o platesc eu. Pe hîrtii doar numele diferă si suma de plată. Nu înțeleg daca un impozit pe cladire se plateste pe cladire sau per persoane care sunt trecute pe extrasul din C.F. ??
Buna ziua. Am o problema cu taxarea impozitului pe cladire de la țară.În primavara acestui an am facut succesiunea de moștenire al unui imobil de la țară care este casa părintească ,acum pe acte figuram eu si mama ,(tata a decedat).Trebuia să plătesc impozitu la casa ,la care cei de la primarie îmi spun că cota mea este de 400 ron și că cota mamei este de 340 ron (este vorba de aceeași cladire ,adica o casa simplă de la țară din văiugă). menționez că pe actul de identitate am altă adresă decît cea a imobilului precizat, și mi sa cerut certificat fiscal care să ateste că nu sunt proprietar al imobilului la care am adresa de domociliu. Am dus certificatul fiscal care confirma ca nu sunt proprietarul imobilului unde locuiesc. Nu stiu care e procedura de taxare si nici de ce am atît de plata, în comparație cu vecinii care au de plată 220 ron si maxim 250 ron. Va rog sa ma ajutați pentru ca nu mi se pare ceva în regula cu toată tărășenia asta. Vă mulțumesc anticipat !!
Buna . Ma numesc Camelia si locuiesc antr-o casa familiala(cu etaj.la parter locuiesc eu ,la etaj ei) construita de parintii mei si respectiv sora tatalui meu adica matusa mea si cu sotul ei ,din a caror casatorie au rezultat 3 copii.Matusa si unchiul au murit,(copii nu au facut succesiunea de mostenire)dar si tatal meu a murit,traieste doar mama(noi am facut succesiunea) si as vrea sa stiu cum pot face ca parterul sa al trec pe numele meu (mama este de acord)pentru ca verii mei nu vor sa contribuie nici la impozit si nici la alte cheltuieli care sunt necesare aferent casei.(din cate am auzit e necesar sa platesc o taxa de timbru care pentru mine este enorma ptr ca eu am un salar de 800 lei si sotul 1000,mama pensie de urmas de la tata 300lei) va rog daca puteti sa ami spuneti, ce pot face an cazul ata.