avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna . Ma numesc Camelia si locuiesc antr-o casa familiala(cu etaj.la parter locuiesc eu ,la etaj ei) construita de parintii mei si respectiv sora tatalui meu adica matusa mea si cu sotul ei ,din a caror casatorie au rezultat 3 copii.Matusa si unchiul au murit,(copii nu au facut succesiunea de mostenire)dar si tatal meu a murit,traieste doar mama(noi am facut succesiunea) si as vrea sa stiu cum pot face ca parterul sa al trec pe numele meu (mama este de acord)pentru ca verii mei nu vor sa contribuie nici la impozit si nici la alte cheltuieli care sunt necesare aferent casei.(din cate am auzit e necesar sa platesc o taxa de timbru care pentru mine este enorma ptr ca eu am un salar de 800 lei si sotul 1000,mama pensie de urmas de la tata 300lei) va rog daca puteti sa ami spuneti, ce pot face an cazul ata.
Cel mai recent răspuns: Svetislav , utilizator 19:04, 17 Ianuarie 2012
Daca taxele si impozitele sunt cele mai stringente in momentul de fata, nu este neaparat necesar sa faceti aceasta iesire din indiviziune. Din cate cunosc exista posibilitatea ca la Finantele Locale sa solicitati sa va inscrieti la un rol nominal separat de ceilalti coindivizari, platind separat taxele si impozitele. Incercati sa negociati si cu furnizorii, pentru contracte separate pentru utilitati.
multumesc foarte mult !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa nepot decedat Musclemangaby Musclemangaby Varul meu a murit acum 2 luni. Nu are frati, nu are copii. In urma sa au ramas o garsonera in alt oras si casa parintilor sai la tara. Cum se imparte ... (vezi toată discuția)
Ce este de fapt succesiunea? roxana.mv roxana.mv Casa parintilor mei a fost mostenita.in acte figureaza ca proprietar bunicul meu(pe linie paterna) atat el cat si bunica mea au decedat.Tatal meu mai are un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)