avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CE ESTE DE FAPT SUCCESIUNEA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CE ESTE DE FAPT SUCCESIUNEA?

Casa parintilor mei a fost mostenita.in acte figureaza ca proprietar bunicul meu(pe linie paterna) atat el cat si bunica mea au decedat.Tatal meu mai are un frate (care doreste sa renunte de bunavoie la partea lui din aceasta casa...) problema e ca tatal meu a murit si el(dupa moartea bunicilor)in 2007.Casa i-a ramas mamei mele,care locuieste singura.DE cine mai este nevoie pentru a putea face succesiunea in afara de unchiul meu?e nevoie si de fii unchiului meu(am doi veri) si de surorile mele(am doua surori)?si ce este de fapt succesiunea este acelasi lucru cu intabularea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:01, 26 Februarie 2010
La mostenirea defunctului vin copii si sotia supravietuitoare daca este in viata.
Pentru succesiune nu este necesara si intabularea.
buna ziua!
este foarte importanta ordinea deceselor.
rezulta ca aveti de dezbatut 3 succesiuni, bunici si tata.
roxana.mv a scris:

DE cine mai este nevoie pentru a putea face succesiunea in afara de unchiul meu?

- mama + dvs. + surorile dvs. (toate mostenitoare ale sotului/tatalui care a murit in urma parintilor lui)
- fratele tatalui dvs. (unchiul)
(atata timp cat unchiul e in viata, verii dvs. nu au ce sa caute la succesiunea bunicilor).
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)