Am inteles, va multumesc mult! Si pentru ca cererea sa fie aprobata, banuiesc ca victima are nevoie de niste dovezi/probe, care sa-l incrimineze pe agresor. Sunt de ajuns cele mentionate in primul mesaj (e-mail-uri, conversatii scrise, sms-uri) ? mentionez ca victima a fost si lovita de barbat, insa nu cred ca ar putea avea martori...
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine un ordin de restrictie, daca se poate, impotriva unei persoane incarcerate, care este pe cale sa fie eliberata.
Din momentul in care agresorul, sotul victimei, a aflat ca aceasta doreste sa divorteze, barbatul o ameninta pe femeie cu moartea, ii vorbeste injurios si ii hartuieste parintii si prietenii.
Intrebarea mea este: in conditiile in care femeia are e-mail-uri, conversatii scrise (pe messenger) si sms-uri in care este injurata si amenintata de agresor, are aceasta destule probe pentru a lua vreo masura legala impotriva barbatului?
Buna ziua,
Am o problema legata de contractul incheiat cu o firma de telefonie mobila. In iunie 2008, am incheiat un contract, in urma caruia am beneficiat si de un telefon la pret redus. In data de 1 iulie 2010, in urma unui apel catre Serviciul Clienti, mi-am schimbat abonamentul, trecand de la unul de 9 euro, la unul de 14 euro, fara a mai achizitiona vreun telefon, ori a avea un beneficiu similar.
Ulterior, am aflat ca mi s-a prelungit perioada contractuala pe 24 de luni, in consecinta, fiind obligat sa pastrez acest abonament pana in luna iulie a anului 2012. Aici este problema. Deoarece eu nu imi aduc aminte sa fi spus "Da", unei prelungiri pe doi ani a perioadei contractuale, am apelat la Serviciul Clienti, dorind sa ascult convorbirea in cadrul careia am acceptat acea prelungire. Am fost anuntat ca acele inregistrari telefonice nu sunt facute pentru a fi ascultate de clienti, dar ca exista un departament special care se ocupa cu astfel de lucruri, iar dupa verificarea convorbirii, voi fi anuntat prin posta de rezultatul "investigatiei". Intrebarea mea a fost atunci: "Bun, dar eu de unde stiu ca mi se va spune adevarul?". Raspunsul a fost "Acest departament este unul impartial, care va va da dreptate in cazul in care aveti." Ok. Dupa aproximativ trei saptamani, am primit intradevar o instiintare prin posta, prin care mi se confirma, bineinteles, faptul ca mi s-a spus ca schimbarea abonamentului presupune o prelungire contractuala pe 24 de luni si ca am acceptat acest lucru.
Am cautat pe Internet si din cate am inteles aceste "contracte verbale" sunt de fapt nule, atata timp cat nu semnez si un act aditional. Consider aceasta prelungire contractuala ca fiind una abuziva, in conditiile in care si pe site-ul oficial al companiei respective scrie clar ca "Dacă alegi să îţi schimbi abonamentul cu unul nou [...] contractul se va prelungi pentru 12 luni." Intrebarea mea catre dvs. este : este abuziva aceasta prelungire sau nu? Am vreo posibilitate (bazata pe un temei legal) de a rezilia contractul fara a trebui sa platesc acestei companii de telefonie aproape 2 ani de "despagubiri"?