avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate vlasoviulian

Activitate vlasoviulian

Răspuns la discuția servitute de trecere
pt solutionarea rapida a cauzei se poate sa ne intelegem amiabil de la prima infatisare ,si sa se stabileasca suma pe care trebuie sa o platesc primariei ca despagubire, si termenul pana la care primaria ma va pune in posesie, si sa terminam umblatu pe la judecatorie. daca terenul este in litigiu ,primaria poate continua proiectul inceput?. daca primaria nu este de acord ca servitutea sa fie de 8m , si se solicita expertiza, urmand ca servitutea pe care o primesc sa fie ,,necontinua'', adica sa fiu obligat sa cheltui o gramade de bani pt betonarea si amenajarea malurilor si a paraului.pot fi obligat sa accept aceste conditii.
i.v. propeietarul unui teren infundat,am chemat in instanta primaria,pt o servitute de trecere.primaria detine terenul din fata mea,cu o latime la strada de 30m si lungime de 14,fiind trecut ca domeniu public.anul acesta primaria a demarat proiectul construirii unei statii de pompare ape uzate in partea sudica a terenului ,avind dimensiunea de 14m latime la strada si 7m lungime.am fost in audienta la primar,si mia spus ca terenul ramas mi-l va vinde ,insa trebuie sa astept pina la rterminarea proiectului ,adica 2015 ???. primarul spune ca terenul nu este infundat ,pt ca pe domeniul public poate trece oricine,si deci nu pot avea o intrare separata. cine poate inpiedica primaria sa mai costruiasca pe bucata ramasa inca o canstructie,iar mie sa imi ramina 1m trecere.hatarul de la nord ,si cel dintre teren primarie si drum este un parau pe care primaria nu se oboseste sa il ingrijeasca. de 10 ani de cand sint aici ,desi am plantat copaci pe margini ,paraul sa adancit cu inca 1m si sa latit cu inca 1m, si are aprox 2,5m adancime si 2m latime. mentionez ca acum 10 ani am consruit un pod intre drum si teren primarie de 5m ca saq intre raba cu balasru ,raba cu lemne.deorece malul nord este fragil am lasat 3m dupa care am construit podul .intrebarea este
;pot sa cer acesti 8m latime ca servitute de trecere,bineinteles cu despagubire in bani .