mai multi vecini vrem sa sesizam neregulile facute de administratorul blocului. unde si cui ne adresam? stie cineva? va multumim f. mult!
Si noi avem o problema financiara si nu stim cui sa ne adresam, la noi cenzorul, presedintele si administratorul sunt prieteni si dirijeaza totul. Avem locatari care nu platesc nimic tot timpul anului desi stau in casa, ei declara ca sunt temporar, e corect ? . Nu sunt cheltuieli la care trebuie sa participe chiar daca stau temporar?
Are dovada , exista un proces verbal de la executor din care reiese ca sotul s-a achitat fata de cealalta persoana. Intrebarea este de ce se cere ca sa faca ambii ex-soti cadastru pe terenul impartit in doua si apoi intabularea pe numele fiecaruia?
In urma partajului unul din soti si-a achitat sulta iar in momentul de fata trebuie sa isi inscrie si intabuleze terenul care a fost impartit in 1/2.
De ce nu poate sa radieze sulta si sa-si intabuleze terenul singur , fara ca celalalt sot sa fie prezent si in acelasi timp sa-si faca si cadastrul pe partea lui? #-o
Inainte de a fi expertizata si a primi decizia medicala eram angajata.
Decizia medicala spune ca sunt incadrata in gradul 2 de invaliditate cu revenire peste 12 luni la control expert medical.
Mie angajatorul mi-a dat decizie de incetare a activitatii in urma deciziei expertizei medicale. Este corect sau trebuia sa mi se dea suspendare ?
Am o intrebare... in urma expertizei medicale mi s-a dat o decizie de pensionare cu gradul 2 de invaliditate care mi-a fost respinsa de Casa de Pensii deoarece nu am anii de cotizare conform varstei.
Imediat dupa aceasta m-au scos din sistem, nu mai am nici o calitate si nu pot beneficia de retete compensate.
Ma pot duce sa inchei un contract la Casa de asigurari si sa achit lunar chiar daca nu am venituri , doar un ajutor din partea parintilor ?
Multumesc, de acolo nici o rezolvare !!
Trebuie sa te resemnezi ( ramai fara nici un venit , te intretine cine poate, cine vrea ) sau sa te intorci la lucru indiferent daca starea sanatatii nu ii permite !!
Toti anii in care ai cotizat se duc pe "apa sambetei" cine se foloseste de ei, macar sa ti se returneze lunar ca o renta !
Unde se mai poate apela, daca se poate da in judecata unde ar trebui sa ajunga persoana ?
E strigator la cer , cum nu se poate face nimic in aceasta situatie ??
Cotizezi niste ani din viata si daca numai esti sanatos ce se intampla cu banii care ti-au fost opriti in anii astia, asta e furt in toata regula !!!!
Persoana trebuie sa beneficieze macar de o pensie sociala !!
Vreau un raspuns urgent va rog, multumesc !
acte necesare pt a trece vama cu un minor
Legea nr. 248 /2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate prevede urmatoarele:
Art. 30. "(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti sau, dupa caz, este titular al unui document de calatorie individual si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;
b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte; c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
Multumesc pentru raspuns!
Dar oare la momentul promulgarii legii, oamenii cu functii , avocati, magistrati nu au sesizat acest gol din lege si sa conteste la curtea constitutionala ?
Cred ca ma lupt cu morile de vant, singurul drum este intoarcerea la locul de munca si cine garanteaza persoanei in cauza ca nu va urma un alt accident vascular , cine va avea grija de copilul doamnei care este singurul sustinator al familiei, statul va ingriji acel copil , unde il va indruma si cine ?