avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa platesc la casa de asigurari pentru sanatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa platesc la casa de asigurari pentru sanatate daca:

Am o intrebare... in urma expertizei medicale mi s-a dat o decizie de pensionare cu gradul 2 de invaliditate care mi-a fost respinsa de Casa de Pensii deoarece nu am anii de cotizare conform varstei.

Imediat dupa aceasta m-au scos din sistem, nu mai am nici o calitate si nu pot beneficia de retete compensate.

Ma pot duce sa inchei un contract la Casa de asigurari si sa achit lunar chiar daca nu am venituri , doar un ajutor din partea parintilor ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:12, 10 August 2011
Da,puteti incheia un contract de asigurari atat cu Casa de Sanatate cat si cu Casa de pensii.
Stimata d-na, intr-un mesaj anterior am dat un tabel cu varsta si satagiul necesar de cotizare pt pensia de invaliditate. La sfarsit am specificat ca se poate beneficia de pensie chiar si cu cel putin jumatate din aceasta perioada. Va rog sa verificati.
In plus, daca aveti propunere pt pensionare de boala, este posibil ca aceasta boala sa va dea dreptul la indemnizatie de handicap, la care veti fi asigurata la CASS.
Cititi aici www.avocatnet.ro/content/for...
si daca e cazul, reveniti!
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
emil6702, utilizator
ysmine a scris:

Am o intrebare... in urma expertizei medicale mi s-a dat o decizie de pensionare cu gradul 2 de invaliditate care mi-a fost respinsa de Casa de Pensii deoarece nu am anii de cotizare conform varstei.

Imediat dupa aceasta m-au scos din sistem, nu mai am nici o calitate si nu pot beneficia de retete compensate.

Ma pot duce sa inchei un contract la Casa de asigurari si sa achit lunar chiar daca nu am venituri , doar un ajutor din partea parintilor ?

Ce statut aveati inainte de a fi expertizata si a primi decizia medicala(erati somera,angajata,)pentru ca spuneti ca dupa ce v-a fost respinsa pensionarea prin lipsa stagiu,v-ati pierdut calitatea de asigurat,ceea ce inseamna ca ati fost totusi asigurata cu sau fara plata contributiei.Reveniti va rog cu detalii si starea de handicap dovedita medical va poate conferi statut de asigrat.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ContSters136493, utilizator
Inainte de a fi expertizata si a primi decizia medicala eram angajata.
Decizia medicala spune ca sunt incadrata in gradul 2 de invaliditate cu revenire peste 12 luni la control expert medical.
Mie angajatorul mi-a dat decizie de incetare a activitatii in urma deciziei expertizei medicale. Este corect sau trebuia sa mi se dea suspendare ?
Stimate domn, vorbim de Legea 263/2010 , va rog sa verificati dvs

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Bolnav de epilepsie darianna darianna Am un baiat de 22 ani bolnav de epilepsie.As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala?Mentionez ca nu a lucrat niciodata .Nu a urmat nici o scoala ... (vezi toată discuția)
Incapacitate temporarã de muncã ContSters294075 ContSters294075 Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Dupa 1 an si 6 luni de concediu medical sunt nevoit sa-mi intrerup contractul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)