avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate zmarius

Activitate zmarius

Bună ziua,
Noi locuim într-un bloc și Primăria a dat aprobare pentru amplasarea lângă blocul nostru a unei rulote fast food cu mese unde se servește. E legal? De la Urbanism ni s-a spus că nu e ,,sub geamul nostru, ci în capătul blocului” (unde nu sunt geamuri), de parca mirosul nu s-ar împrăștia în jur, ca să nu mai socotim gălăgia.
Avem branșament separat (doar scara noastră) și contorizare individuală.
Avem apometru de branșament de scară, așa că nu va fi sub contract cu vechea asociație.
Asociația e de pe vremea lui Ceaușescu, asociația de locatari s-a transformat în asociație de proprietari, pur și simplu nu ne-au dat posibilitatea să alegem.
În calitate de proprietar care locuiește pe o scară unde toți am hotărât să ne instalăm apometre cu citire la distanță, ceea ce înseamnă că ne desprindem din asociație, deoarece la noi administratorul nu se ocupă decât de încasarea pentru apă rece și curentul de pe scară, refuză să se ocupe de altceva, noi facem tot, așa că nu are rost să plătim un administrator.
E o asociație cu peste 300 de apartamente. Toți proprietarii de pe scara noastră am hotărât să ne desprindem din asociație și să ne montăm apometre cu citire la distanță. Acum avem apometre și transmitem consumul și plătim la asociație. La asociație mai plătim curentul pe scară, atât face administratorul nostru, de femeie de serviciu și reparații ne ocupăm noi, că ea nu face nimic, ne spune că suntem proprietari și e responsabilitatea noastră (nu e vorba de reparațiile din apartamentele noastre, unde e normal să ne ocupăm noi).
Mulțumim pentru răspuns. Dacă ne punem apometre cu citire la distanță, nu mai avem nevoie de asociație. Și acum doar încasează apa rece (în orașul nostru nu mai este încălzire centralizată) și curentul pe scară. în rest nu face nimic, noi ne ocupăm de femeie de serviciu, dacă are loc vreo defecțiune, noi ne rezolvăm, că administratorul nu face nimic, zice că suntem proprietari. Am fost la primar, care ne-a spus că nu ne pot împiedica cei doi să ne despărțim, dar nu vor să ne dea adeverință că nu avem restanțe și că ne-am despărțit de ei. Pentru montarea apometrelor avem nevoie de respectiva adeverință.
Locatarii unei scări de bloc vrem să ne montăm apometre cu citire la distanță, dar președintele asociației de proprietari și administratorul nu sunt de acord să ne desprindem din asociație. Toți locatarii suntem de acord, nu avem restanțe, dar nu vor să ne aprobe, deși primarul ne-a spus că e imposibil să ne împiedice. Ce putem face?
Sunt și judecători care admit asemenea bazaconii. Noi avem asociație de scară și atribuțiile administratorului sunt îndeplinite de unul din membri (noi suntem separați cu termoficarea, avem apometre fiecare, dar plătim apa la vechea asociație, din cauza unor datornici). Respectiva persoană face ce vrea ea, noi hotărâm în adunarea generală ceva, ea face cum dorește. S-a schimbat președintele și comitetul și ea s-a dus la Judecătorie ca să înregistreze noile organe de conducere, Surpriză: i s-a admis cererea și noi a trebuit să plătim pentru ce a făcut ea. Președintele nu a fost luat în seamă, nu a semnat nicio cerere, dar i s-a admis acțiunea, deși nu avea nicio calitate.
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le facem tot la vechea asociație. O proprietară, care s-a ocupat de treburile curente de pe scară și care e administrator (neplătit) dar a preluat atribuțiile președintelui, deși avem un președinte ales, insistă să ne desființăm asociația de scară. Se poate să rămânem cu asociația, dar să plătim tot unde plătim dintotdeauna?