Nu dati informatii gresite, daca nu stiti, daca nu exista detalii si daca nu dati si temeiul legal.
1. Nu exista nici o lege care sa impuna apometre cu citire la distanta. Informatiile pe care le contine link-ul respectiv sunt false.
2. Chiar din acele informatii se dovedeste ca respectivii nici nu le citesc, dar vor sa faca un ban "cinstit".
NML oo3-05
1.3 Prezenta normă
nu se aplică în cazul contoarelor de apă utilizate:
- la măsurarea apelor brute sau uzate;
- la măsurarea apei de irigaţii;
- ca traductoare de debit, în compunerea contoarelor de energie termică;
- ca
repartitoare de costuri pentru apa consumată în locuinţele colective.
Apometrele pe care le avem in locuintele noastre colective sunt repartitoare de costuri, nu avem contract individual cu furnizorul. Deci
nu exista obligatia de a le verifica metrologic.
SOS1000 a scris:
Cred ca intrebarea trebuia pusa altfel pentru ca ati primit niste raspunsuri care nu va ajuta . Eu am inteles ca un anumit proprietar are apometrul defect si consumul de apa nu este inregistrat asa ca fiind automat trecut la pierderi este platit de fapt de toti ceilalti proprietari . O practica urata la care se preteaza unii . Oricum , acum este obligatoriu montarea apometrelor cu citire de la distanta si daca nu vi s-au montat deja trebuie neaparat ca administratorul blocului sa ia masurile necesare pentru asta pentru a evita amenda . In legatura cu verificarea apometrelor am gasit niste articole cum ca aceasta obligatie revine proprietarilor care trebuiesc sa faca asta periodic , cam o data la 5 ani , in cadrul unei firme autorizate de Biroul Roman De Metrologie Legala de unde se va obtine un buletin nou de verificare metrologica care va fi prezentat asociatiei de proprietari . Poate si administratia blocului ar trebui sa se implice si sa ceara aceste buletine de verificare periodic .