Buna ziua!
As dori sa stiu daca, atunci cand platesc intretinerea la Termoservice Iasi, pe chitanta pot cere sa imi scrie ca am platit o luna (de exemplu ianuarie) partial si nu doar plata restanta, deoarece eu am restanta partiala din noiembrie si decembrie. Indiferent de raspuns as vrea sa stiu temeiul legal in baza caruia se poate sau nu se poate scrie pe chitanta exact ce reprezinta suma achitata. Multumesc anticipat!
Buna ziua! M-ar interesa parerea unui avocat referitor la legea cu plata incalzirii provenite de la CET in cazul unui apartament cu centrala proprie. Blocul meu este constituit ca asociatie de proprietari si este administrat de Termoservice Iasi, dansii fiind cei care emit listele de plata la intretinere. Scara in care locuiesc are 8 apartamente din totalul de 20, care au centrala proprie. Uscator nu avem, calorifere pe casa scarii nu avem. Singurul spatiu comun cu incalzire ar fi subsolul. Pe luna noiembrie 2010 a venit de plata suma de 20 lei pt fiecare apartament cu 2 camere si cu centrala proprie si 25 lei pentru cele cu 3 camere. Din totalul de 12 apartamente care primesc caldura de la CET, doar 2 au folosit incalzire in valoare de 112 lei, unul de 65 lei, 6 apartamente au folosit caldura de cate -1,47-29 lei fiecare, iar 3 apartamente sunt nelocuite si apar pe lista de intretinere cu suma de plata de -5,38 lei. Precizez ca apartamentul meu are termosistem exterior, inclusiv pe casa scarii si geamuri termopan, iar luna noiembrie a fost destul de calda, 2 saptamani la inceput fiind cu temperaturi de peste 15 grade ziua. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa ii dau in judecata pentru suma de plata pe care mi-au pus-o la incalzire, in conditiile in care atat de multe apartamente din bloc nu au fost incalzite corespunzator, unele din cele bransate la CET avand de plata sume mai mici decat cele debransate si care nu primesc mai deloc caldura de pe tevile comune care trec prin apartament. Ce ar presupune un astfel de proces (costuri si sanse de castig pentru mine). Va multumesc!