avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere partiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere partiala

Buna ziua!
As dori sa stiu daca, atunci cand platesc intretinerea la Termoservice Iasi, pe chitanta pot cere sa imi scrie ca am platit o luna (de exemplu ianuarie) partial si nu doar plata restanta, deoarece eu am restanta partiala din noiembrie si decembrie. Indiferent de raspuns as vrea sa stiu temeiul legal in baza caruia se poate sau nu se poate scrie pe chitanta exact ce reprezinta suma achitata. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:43, 28 Martie 2012
Casierul care va incaseaza banii are in fata lista de intretinere curenta in care figureaza cotele curente si totalul restantelor.
Nu are listele lunilor anterioare, asa ca el se refera in chitanta la ceea ce scrie pe ultima lista de intretinere.
Daca platiti o suma partiala din restanta, atunci va va scrie "restanta (partial)".

Dv. acasa, pe baza fiecarei liste de intretinere afisate de-a lungul timpului va puteti tine personal socoteala platilor, adica ce reprezinta fiecare partial.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
elga50, moderator
Si la alte asociatii se procedeaza asa, mai ales atunci cand debitul este relativ mare si casierul nu prea are timp sa faca niste calcule pe care ar putea sa le greseasca, asa ca scrie ”intretinere, partial din debitul listei de plata luna....”. Insa la societatea cea mai cea din Iasi, chiar ca nu este permis aca ceva. Parerea mea.
Trebuie sa stiti ca legislatia noastra arata ca platile se fac in ordinea vechimii (indiferent ca vechimea se refera la intretinere sau la penalitati). Aici pe forum s-a mai discutat aceasta chestiune, chiar mi-am notat undeva artcolele din (noul) Codul civil, dar acum nu le am la indemana... Si apoi, pe chitanta trebuie scris ce platesti. Platesti partial din valoarea intretinerii de pe luna noiembrie 2011, specifici clar acest lucru, insa asa cum spuneam, chiar la Termo... nu ar trebui sa se intample asa ceva. Discutati acest lucru cu presedintele as. prop. din care faceti parte sa atraga atentia conducerii firmei ca personalul casier sa se conformeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)
Chitanta intretinere anissia anissia Buna ziua, este normal sa achit restante la intretinere fara sa mi se specifice pentru ce perioada sunt sumele?Pe toate chitantele pe care le am in ultima ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)