avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate vas55

Activitate vas55

Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei ,devenind unic proprietar. In acelasi an creditori ai fostului sot cer prin actiune pauliana REVOCAREA tranzactiei de la divort privind apartamentul. In 2007 fosta sotie incheie la notar un contract de imprumut cu titlu general . In 2008 creditorul fostei sotii neprimindu-si banii executa silit apartamentul intabulandul pe numele sau, executorul judecatoresc notificandu-i prin afisare si pe creditorii fostului sot.Au fost trimise doua notificari , una pentru somatia deplata si una pentru licitatia publica creditorilor fostului sot. actul de adjudecare nu le-a fost notificat, acesta necomunicaduse .Procedura este indeplinita. In acelasi an creditorii fostului sot castiga pe fond actiunea pauliana.Spre sfarsitul anului 2009 castiga si in apel.Dorind sa notifice la C.F. sentinta afla ca imobilul a fost executat silit. Introduc contestatie la executare ,reintoarcerea executarii la un an si trei luni de la data adjudecarii in anul 2010 . Adjudecatarul invoca exceptia tardivitatii.Instanta admite tardivitatea pentru somatia de plata si pentru publicatia de vanzare dar o respinge pentru actul de adjudecare. Intre timp recursul fostilor soti la actiunea pauliana este in parte incuviintat ,necompetenta materiala , dosarul fiind trimis spre rejudecare cu termen 2011. Contestatia la executare a creditorilor fostului sot nu mai intra in discutii pe fond, cei dintai cerand si obtinand suspendarea , pana la definivarea rejudecarii actiunii revocatorii. Mentionez ca creditorii fostului sot sunt creditori chirografari, neavand nici un drept real sau de proprietate asupra apartamentului, care nu a constituit niciodata garantie.
INTREBARE:
Credeti ca revocarea posibila a tranzactiei de la divort poate fi invocata pentru revocarea actului de adjudecare in executarea silita?
In ce termen poate fi introdusa contestatia la executare sau a unui act al executarii de catre un tert care nu detine un drept real sau de proprietate ?
Ce cai de atac mai au creditorii fostului sot ?
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
creditorii sotului au fost notificati de 2 ori . Pentru somatia de plata si pentru publicatia de vanzare. Actul de adjudecare nu se publica , el se redacteaza in 2 ex. unul pt adjudecatar si unul pt executat. , deci pt asta nu au fost notificati
Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai fostului sot cer prin actiune pauliana REVOCAREA tranzactiei de la divort privind apartamentul. In 2007 fosta sotie incheie la notar un contract de imprumut cu titlu general . In 2008 creditorul fostei sotii neprimindu-si banii executa silit apartamentul intabulandul pe numele sau, executorul judecatoresc notificandu-i prin afisare si pe creditorii fostului sot .Procedura este indeplinita. In acelasi an creditorii fostului sot castiga pe fond actiunea pauliana.Spre sfarsitul anului 2009 castiga si in apel.Dorind sa notifice la C.F. sentinta afla ca imobilul a fost executat silit. Introduc contestatie la executare ,reintoarcerea executarii la un an si trei luni de la data adjudecarii in anul 2010 . Adjudecatarul invoca exceptia tardivitatii.Instanta admite tardivitatea pentru somatia de plata si pentru publicatia de vanzare dar o respinge pentru actul de adjudecare. Intre timp recursul fostilor soti la actiunea pauliana este in parte incuviintat ,necompetenta materiala , dosarul fiind trimis spre rejudecare cu termen 2011. Contestatia la executare a creditorilor fostului sot nu mai intra in discutii pe fond, cei dintai cerand si obtinand suspendarea , pana la definivarea rejudecarii actiunii revocatorii. Mentionez ca creditorii fostului sot sunt creditori chirografari, neavand nici un drept real sau de proprietate asupra apartamentului, care nu a constituit niciodata garantie.
INTREBARE:
Credeti ca revocarea posibila a tranzactiei de la divort poate fi invocata pentru revocarea actului de adjudecare in executarea silita?
In ce termen poate fi introdusa contestatia la executare sau a unui act al executarii de catre un tert care nu detine un drept real sau de proprietate ?