avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXECUTARE SILITA

Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai fostului sot cer prin actiune pauliana REVOCAREA tranzactiei de la divort privind apartamentul. In 2007 fosta sotie incheie la notar un contract de imprumut cu titlu general . In 2008 creditorul fostei sotii neprimindu-si banii executa silit apartamentul intabulandul pe numele sau, executorul judecatoresc notificandu-i prin afisare si pe creditorii fostului sot .Procedura este indeplinita. In acelasi an creditorii fostului sot castiga pe fond actiunea pauliana.Spre sfarsitul anului 2009 castiga si in apel.Dorind sa notifice la C.F. sentinta afla ca imobilul a fost executat silit. Introduc contestatie la executare ,reintoarcerea executarii la un an si trei luni de la data adjudecarii in anul 2010 . Adjudecatarul invoca exceptia tardivitatii.Instanta admite tardivitatea pentru somatia de plata si pentru publicatia de vanzare dar o respinge pentru actul de adjudecare. Intre timp recursul fostilor soti la actiunea pauliana este in parte incuviintat ,necompetenta materiala , dosarul fiind trimis spre rejudecare cu termen 2011. Contestatia la executare a creditorilor fostului sot nu mai intra in discutii pe fond, cei dintai cerand si obtinand suspendarea , pana la definivarea rejudecarii actiunii revocatorii. Mentionez ca creditorii fostului sot sunt creditori chirografari, neavand nici un drept real sau de proprietate asupra apartamentului, care nu a constituit niciodata garantie.
INTREBARE:
Credeti ca revocarea posibila a tranzactiei de la divort poate fi invocata pentru revocarea actului de adjudecare in executarea silita?
In ce termen poate fi introdusa contestatia la executare sau a unui act al executarii de catre un tert care nu detine un drept real sau de proprietate ?
Cel mai recent răspuns: vas55 , utilizator 21:58, 20 Ianuarie 2011
Daca executorul i-a anunta si pe creditorii sotului, revocarea actului de adjudecare nu mai poate avea loc. Chiar daca va fi invocata va fi respinsa.
Contestatia la executare impotriva oricarui act de executare poate se face in 15 zile de la comunicarea acelui act de catre executor.
creditorii sotului au fost notificati de 2 ori . Pentru somatia de plata si pentru publicatia de vanzare. Actul de adjudecare nu se publica , el se redacteaza in 2 ex. unul pt adjudecatar si unul pt executat. , deci pt asta nu au fost notificati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vas55 vas55 Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei ,devenind unic proprietar. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui apartament obtinut prin adjudecare de catre vanzatorul actual folio folio Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a dobandit prin executare silita. Actul de adjudecare a fost incheiat la data ... (vezi toată discuția)