avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitionarea unui apartament obtinut prin adjudecare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitionarea unui apartament obtinut prin adjudecare de catre vanzatorul actual

Buna ziua,

Sunt pe cale sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a dobandit prin executare silita. Actul de adjudecare a fost incheiat la data 02.11.2009, iar dosarul de executare este din 2008.
Va rog, cum pot sa fiu sigura ca nu exista vreun proces legat de adjudecarea acestui apartament.
Este posibil ca fostul proprietar sa mai poata contesta acum diversele etape ale executarii silite?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: folio , utilizator 15:50, 25 Aprilie 2010
Va puteti convinge solicitand vanzatorului sa va puna la dispozitie :

1. Actul de adjudecare pentru a verifica daca imobilul este grevat de anumite sarcini, daca actul reprezinta titlu de proprietate si nu exista interdictii la inscrierea in cartea funciara, daca imobilul face obiectul vre-unui contract de locatiune, etc

2. Extras de Carte funciara pentru informare pentru a verifica daca exista notari referitoare la sarcini si interdictii.
Multumesc pentru raspuns.
In actul de adjudecare sunt inscrise sarcinile: somatie de plata in favoarea creditorului si un comandament (care nu stiu exact ce implica). Creditorul este aceeasi persoana cu adjudecatorul.

Fostul proprietar, care a fost executat silit, mai poate avea vreo cale de atac in momentul asta, avand in vedere ca au trecut 5 luni de la adjudecare?

Am descoperit ca fostul proprietar are 2 procese penale cu mai multe persoane si institutii: presedinte asoc de locatari, adjudecatorul, biroul de executie, un politist, alte persoane; unul pentru santaj si altul pentru abuz impotriva intereselor persoanelor. Aceste doua procese pot avea vreun efect asupra adjudecarii si asupra vanzarilor ulterioare?

Multumesc mult.
Actul de adjudecare tine loc de titlu de proprietate. In baza lui s-a intabulat dreptul de proprietate al adjudecatarului la cartea funciara. Debitorul nu are nici o cale de atac.

Procesele penale ale fostului proprietar nu au nici o legatura cu dvs.
Multumesc mult!
M-am linistit.
Am descoperit doua actiuni din 2005 la Judec sectorului. In unul asoc de proprietari cere incuviintarea executarii si aste admis fond, iar a doua actiune este o contestatie a debitorului, pentru care sunt doua date, una din 2005 si una din 2006 la mai mult de un an de la prima data, fara alte detalii. Ce trebuie sa inteleg din asta.

In final inteleg ca nu asociatia este creditorul, ci persoana care a si adjudecat.... Este vreo problema?

La ce alte instante, in afara de judec sectorului, tribunal bucuresti, curtea de apel, as mai putea cauta dosare.

Nelinistile mele sunt determinate de cateva spetele legate de executarea silita,pe care le-am gasit pe internet, unde actul de vanzare cumparare a fost declarat nul, si tot felul de complicatii de genul asta.

Am dat si de un articol din codul de procedura civila, cred, unde se vorbeste despre o perioada de 3 ani, in care se poate cere dreptul asupra proprietatii... N-am inteles prea bine.

va multumesc din nou, daca ati putea sa-mi lamuriti aceste aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)