avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate eugenia110

Activitate eugenia110

Răspuns la discuția hidroizolatie perete decopertat
Multumesc mult pentru sfaturi, presimt insa mari greutati; o astfel de solicitare am incercat sa fac si pentru a se lua in calcul reparatia terasei blocului, cu care sint de asemenea probleme, si a ramas totul la nivel verbal, asociatia nedorind sa se implice "in hirtii" cu care la nevoie se poate merge mai departe.
Eugenia
Răspuns la discuția recalculare pensie militara
Ce i s-a intimplat tatalui dumneavoastra ni s-a intimplat tuturor celor care beneficiem de pensii militare. Intrati pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere, unde veti culege multe informatii referitoare la tot ceea ce ni se intimpla; se discuta mult si la TV in diverse emisiuni, daca veti urmari, veti intelege tot ce acum va este nalamurit. Pe site-ul mai sus mentionat veti gasi si modele de contestatii, din care puteti alege si adapta situatiei tatalui dumneavoastra. Si pensia mea a scazut de la 1519 la 1081. Pe linga lipsa de temei juridic si nelegalitatea recalcularii pensiei, pe linga supararea pricinuita de intirzierea sosirii acelor adeverinte, cel mai mult m-a suparat faptul ca, asa cum scrie si in precizarea atasata noii decizii de pensie recalculata, perioada de timp lucrata in civilie( in cazul meu 18 ani) a fost calculata din oficiu la salariul minim pe economie din anii respectivi. Nu aveau dreptul sa faca astfel, din moment ce la dosarul meu de pensie se afla o copie a cartii de munca in care sint scrise salariile din acea perioada. Asta denota rea credinta din partea casei de pensii a MAI si dorinta expresa de micsorare a cuantumului pensiei, nu a fost o lipsa a dovezilor de venituri salariale. Nimeni nu va poate garanta ca raspunsul la o eventuala contestatie va fi favorabil, dar am incredere ca in tara asta, unde nu se mai tine cont de munca si cotizatiile depuse de noi zeci de ani si unde s-a instalat lipsa de respect pentru virsta noastra, mai exista oameni de bine care sa judece cinstit astfel de situatii. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa trecem cu bine si sa suportam mai usor umilintele la care sintem supusi in acest moment.
In toamna anului trecut, asociatia de proprietari a chemat alpinisti utilitari care au indepartat de pe fatada blocului caramida care placa aceasta suprafata, pentru a nu cadea pe trotuare si produce accidente. Zidul de beton a ramas plin de gauri , poros ca un buret. Eu locuiesc la ultimul etaj al blocului si mi-am exprimat temerile cu privire la lipsa hidroizolatiei respectivilor pereti , insa am fost asigurata ca se vor lua masuri. Acum peretii decopertati sint tot timpul uzi in interiorul casei, s-a instalat si mucegaiul , toata caldura de la calorifer se pierde si este frig in casa. Am sesizat asociatia de proprietari, dar nu s-a luat nicio masura; d-na administrator nici nu a venit sa vada cum arata locuinta. Mi s-a spus ca nu sint bani pentru termoizolatie, asta am inteles, dar cred ca se putea face o hidroizolatie prin aplicarea unei simple tencuieli pentru netezirea zidului si aplicarea unei vopsele de exterior cu rol hidroizolant.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac, cui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme( pe care as rezolva-o singura daca mi-ar permite posibilitatile financiare )care imi da probleme de sanatate( am astm bronsic si nu am voie sa locuiesc in camere cu mucegai).
Va multumesc mult.
Eugenia