In toamna anului trecut, asociatia de proprietari a chemat alpinisti utilitari care au indepartat de pe fatada blocului caramida care placa aceasta suprafata, pentru a nu cadea pe trotuare si produce accidente. Zidul de beton a ramas plin de gauri , poros ca un buret. Eu locuiesc la ultimul etaj al blocului si mi-am exprimat temerile cu privire la lipsa hidroizolatiei respectivilor pereti , insa am fost asigurata ca se vor lua masuri. Acum peretii decopertati sint tot timpul uzi in interiorul casei, s-a instalat si mucegaiul , toata caldura de la calorifer se pierde si este frig in casa. Am sesizat asociatia de proprietari, dar nu s-a luat nicio masura; d-na administrator nici nu a venit sa vada cum arata locuinta. Mi s-a spus ca nu sint bani pentru termoizolatie, asta am inteles, dar cred ca se putea face o hidroizolatie prin aplicarea unei simple tencuieli pentru netezirea zidului si aplicarea unei vopsele de exterior cu rol hidroizolant.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot sa fac, cui sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme( pe care as rezolva-o singura daca mi-ar permite posibilitatile financiare )care imi da probleme de sanatate( am astm bronsic si nu am voie sa locuiesc in camere cu mucegai).
Va multumesc mult.
Eugenia
Faceti o solicitare scrisa catre comitetul executiv al asociatiei dv., catre presedintele asociatiei si explicati situatia din apartamentul dv. Solicitarea sa o faceti in doua exemplare (unul inregistrat, semnat si stampilat de presedinte ramane la dv.) si apoi, daca in 30 de zile nu primiti raspuns, mergeti la Primarie si faceti reclamatie, aratand solicitarea scrisa pe care ati facut-o catre asociatie.
In cele din urma puteti sa dati asociatia in judecata pentru neglijenta in protejarea proprietatii comune si implicit daune personale.
Multumesc mult pentru sfaturi, presimt insa mari greutati; o astfel de solicitare am incercat sa fac si pentru a se lua in calcul reparatia terasei blocului, cu care sint de asemenea probleme, si a ramas totul la nivel verbal, asociatia nedorind sa se implice "in hirtii" cu care la nevoie se poate merge mai departe.
Eugenia