avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuzul presendintelui de asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuzul presendintelui de asociatie de proprietari

in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din mijloc de 5X3 m care corespunde cu sufrageria mea - situatie unica in bloc - deoarece este foarte frig iarna la mine in casa ( am platit 6,5 mil /luna la caldura si nu prea s-a simtit caldura) . Presedintele de bloc mi-a spus ca e peretele meu si sa-l izolez singur . As dori sa stiu daca are dreptate.
In alta ordine de idei, tot acest presedinte a hotarat sa construiasca un grup sanitar lipit de peretele vecinului meu,necesar administratiei , in casa scarii ( este de fapt un luminator interior) bineinteles fara acordul vecinului. Avand in vedere acest precedent periculos , va rog sa-mi spuneti daca se pot construi diverse anexe lipite de peretii nostri, daca nu exista o distanta limita care sa protejeze proprietatea.
!-Cum termoizolatia priveste peretii laterali ai imobilului,care reprezinta parte comuna-ce incumba responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari ,rezulta ca legal,trebuia aplicata termoizolatie pe intreaga suprafata exterioara
2-Schimbarea aspectului sau a destinatiei partilor comune din imobil se poate realiza numai cu respectarea si aplicarea unitara a normelor in domeniu
Aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul Corp Control din primarie
@vinti,
O lucrare de termoizolatie ar trebui facuta pe toate partile bloculu, toti preretii exteriori, subsol si terase.
Aceste lucrari fiind destul de costisitoare, proprietarii pot hotari realizarea numai partiala a termoizolatiei.
La dumneavoastra in asociatie, cum ati hotarat in adunarea generala?
Costul lucrarilor de termoizolatie efectuate la peretii exteriori de la nord si sud, cum spuneti, a fost repartizat tuituror proprietarilor sau numai celor care au apartamentele pe acele parti?
Dumneavoastra ati platit pentru aceasta termoizolatie facuta?

In ce priveste infiintarea unui grup sanitar, acesta se poate realiza daca este necesar, cu acord proprietarilor. Faptul ca acesta este lipit de peretele unui apartament nu este nimic in neregula deoarece majoritatea grupurilor sanitare din bloc sunt lipite de peretele vecinilor.
Presupun ca nu este un grup sanitar pus la dispozitia publicului, adica oricine trece pe strada sa aiba acces ca la Wc-ul din piata.

Dar, in ambele situatii prezentate de dv, hotararile nu pot fi ale presedintelui asociatiei. Hotararile se iau in adunarea generala iar deciziile in comitetul executiv al asociatiei condus de presedintele asociatiei.
Discutati si cu ceilalti membri ai comitetului executiv si aflati daca acestia au decis impreuna cu presedintele ori presedintele singur, fara a tine cond de comitetul executiv, taie si spanzura in asociatia dv!
Daca sunt hotarari ale adunarii generale sau decizii ale comitetului executiv, sunt legale din punct de vedere al reprezentativitatii, acestia fiind oamenii alesi de dumneavoastra.
termoizolatia este facuta pe peretii exteriori laterali unde nu sunt geamuri ( doar cateva geamuri de baie ) cu plata tuturor proprietarilor . mai intai s-a reparat peretele de nord pentru ca erau probleme cu caderile de tencuiala - lucrare pe care o inteleg si o accept. Apoi s-a termoizolat peretele de sud , care nu avea nimic , nici nu stiu cum justifica aceasta cheltuiala . Peretele meu este in casa scarii dim mijloc , numai la aceasta scara este aceasta situatie , asa e proiectat blocul, aici este si asociatia si este multa miscare pe usa ( bloc cu 132 ap ) .
In privinta grupului sanitar . acesta este construit sub geamul de la baie al vecinului. intru-un luminator unde dau toate geamurile de baie. Apa de ploaie cade pe acest wc si degradeaza peretele ( dupa cum spune vecinul ) , faciliteaza intrarea hotilor pe geamul de la baie si nu cred ca e placut ca sub geamul tau sa traga cineva apa , intrebarea mea era daca exista o distanta minima prevazuta de lege de la o constructie proprietate personala la alta ( mie mi se pare tulburare de proprietate) eu nu cred ca poate hotari o asociatie de proprietari sa-mi modifice mie proprietatea doar pe motiv ca stau la parter. Poate hotari vecinul de la et. 7 sa zicem sa construiasca un depozit de maturi lipit de peretele meu ??? Unde mai este dreptul de proprietate ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietatea dv. se afla exclusiv in interiorul apartamentului.
Zidul comun cu holul blocului il impartiti cu asociatie de proprietari. Pe interior este proprietatea dv., pe exterior este proprietatea comuna a asociatiei.


deci se poate construi o hazna la geamul meu si nu pot riposta ? si peretelui meu din sufragerie comun cu casa scarii cine ii plateste termoizolarea ? var og sa dati raspunsul pana la capat , nu asa...

Alte discuții în legătură

Problema cu plata la izolarea blocului OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, am o mica problema, sper sa ma ajutati dumneavostra in acest sens. Blocul in care locuiesc a fost izolat termic (izolatie cu polistiren) pe partile ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)