Daca lucarile de reabilitare termica s-au demarat individual este gresit, total gresit atat din punt de vedere tehnic dar si din punct de vedere a suportarii costurilor.
Tehnic este gresit pentru ca daca-si face fiecare in dreptul sau vor ramane destule parti comune neizoilate iar prin acestea va patrunde apa, frigul... ce va degrada si zonele din vecinatate.
O lucrare de reabilitare termica trebuie sa cuprinda intregul bloc, peretii exteriori atat ai apartamentelor cat si ai caselor scarilor, terasele, subsolurile, peretii din casa scarii...
Costul total al acestei lucrari se repartizeaza conform suprafetei utile fiecarui apartament indiferent de pozitionarea acestuia (sus, jos, sud, est...).
Conducerea asociatiei are ca baza legala prevederile din L 230/2007 si mai ales HG 1588/2007.
In acestea se prevede clar, fara necesitatea vreunei interpretari ca repartizarea chreltuielilor cu repartaiile si investitiile se face pe cota indiviza.
Art. 44. -
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere;