avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termoizolatie apartament bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termoizolatie apartament bloc

Buna ziua.
Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar nu stim daca avem nevoie de ceva aprobari pentru o astfel de lucrare sau nu.
Stim ca exista articloul 11 litera h din legea 50/1991 care prevede ca pentru astfel de lucrari nu este necesara aprobare.
Problema este urmatoarea. La o scara vecina s-a efectuat o astfel de lucrare pentru toti locatarii. La scara noastra nu vrea nimeni in afara de noi. Constructorul spune ca deja a fost amenintat de o persoana "bine intentionata" ca nu ar avea autorizatie pentru termoizolare exterioara. Constructorul spune ca de aprobari trebuie sa se ocupe beneficiarul. Noi vrem sa facem lucrarea, problema este ca noi ne bazam pe articolul din legea mentionata mai sus.
In cazul asta - mai exista si alte legi, norme metodologice publicate ulterior legii din 1991, prin care sa se specifice clar ca pentru termoizolatia exterioara trebuie neaparat sa avem o aprobare sau vreo norma impusa de primaria sectorului 6 care anuleaza litera h din lege?
Va rugam sa ne clarificati problema pentru ca din auzite si ce spune x si y sunt multe variante, iar pe noi ne intereseaza legea exact astfel incat sa putem sta linistiti.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: zippy , utilizator 13:59, 30 Ianuarie 2012
Art 11(2) din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiuie de proprietari

In sitiuatia mentionata,dvs intentionati sa realizati prin initiativa provata masura cu privire la imbunatatirea confortului termic al cladirii,prev de art 40 din L nr 230/2007,
pentru care anterior trebuie sa obtineti acordul asociatei care este responsabila pentru intretinerea/reparatia partilor comune constructii/instalatii din condominiu
Asociatia de proprietari a fost initial de acord cu imbunatatirea confortului termic pentru tot blocul in conditiile pana in momentul schimbarii legii fondurilor acoperite de primarie. De atunci toata lumea cauta o solutie, dat nu prin intermediul contractului cu statul ci cu bani proprii.
In conditiile in care asociatia isi da acordul chiar si doar pentru o parte din apartamentele din bloc cum ramane cu aprobarea de la primarii etc...mai avem nevoie de ea?
In situatia in care lucrarile pentru imbunatatirea confortului termic reprezinta initiativa privata a unui numar restrans de proprietari,respectiv beneficiar nu este asociatia de proprietari,autoritatea publica locala nu emite autorizatii
Legal ,pentru orice interventie asupra partilor comune ,se impune acordul entitatii juridice=asociatia de proprietari.
Avand in vedere costurile aferente anveloparii termice ,care nu sunt accesibile tuturor proprietarilor ,se accepta lucrarile executate prin initiativa privata
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
Art. 11

(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:

Dv. modificati aspectul arhitectural, prin termoizolare se va ingrosa peretele in exterior va fi mai proeminent.
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si acoperisului, daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia - terasa/sarpanta -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;".
Dv nu reparati sau inlocuiti ci adaugati.
Legea este interpretabila din pacate, dupa parerea mea este necesara autorizatie de constructie, dar din pacate primariile prin serviciul de urbanism, nu emit astfel de autorizatii in mod izolat(cate un apartament ici-colo). Acum ganditi-va cum ar arata un bloc cu apartamente izolate in sah.....unul da, unul ba...:(
Cel mai sigur, mergeti la primarie si intrebati.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
doina_manuela, utilizator
Autoritatea publica locala,nu mai acorda autorizatii individuale si in caz de sesizari ,
aplica sanctiuni pecuniare apreciabile

Alte discuții în legătură

Izolare termica mmartel82 mmartel82 Va retin atentia cu urmatoarea problema: Exista posibilitatea ca intr-un bloc ce nu are Asociatie de Proprietari constituita, sa execute proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Izolare fata aprtamnet bloc - este necesara autorizatie de constructie? Selenus Selenus Buna ziua, intrucat programul de reabilitare termica este un mare chix, am hotarat sa analizez optiunea de placare cu polistiren a partii din fatada blocului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)