avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termoizolatie apartament bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termoizolatie apartament bloc

Buna ziua.
Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar nu stim daca avem nevoie de ceva aprobari pentru o astfel de lucrare sau nu.
Stim ca exista articloul 11 litera h din legea 50/1991 care prevede ca pentru astfel de lucrari nu este necesara aprobare.
Problema este urmatoarea. La o scara vecina s-a efectuat o astfel de lucrare pentru toti locatarii. La scara noastra nu vrea nimeni in afara de noi. Constructorul spune ca deja a fost amenintat de o persoana "bine intentionata" ca nu ar avea autorizatie pentru termoizolare exterioara. Constructorul spune ca de aprobari trebuie sa se ocupe beneficiarul. Noi vrem sa facem lucrarea, problema este ca noi ne bazam pe articolul din legea mentionata mai sus.
In cazul asta - mai exista si alte legi, norme metodologice publicate ulterior legii din 1991, prin care sa se specifice clar ca pentru termoizolatia exterioara trebuie neaparat sa avem o aprobare sau vreo norma impusa de primaria sectorului 6 care anuleaza litera h din lege?
Va rugam sa ne clarificati problema pentru ca din auzite si ce spune x si y sunt multe variante, iar pe noi ne intereseaza legea exact astfel incat sa putem sta linistiti.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: zippy , utilizator 13:59, 30 Ianuarie 2012
buna seara,am si eu o nelamurire locuiesc intr.un bloc din sect1 d+p+3 la et 3 si vreau sa izolez apartamentul pe exterior si nu stiu daca am nevoie de autorizatie
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
marian barbu, utilizator
Cititi posturile de mai sus, este nevoie de autorizatie, dar ma indoiesc ca vi se va acorda!
Buna ziua,

Ma aflu cam in aceeasi situatie cu un apartament din sectorul 6. As dori sa-l izolez termin in regim privat. Apartamentul se afla la etajul 10/10, pe colt. La etajul 9 nu sta nimeni, iar caldura este oprita in tot apartamentul. In aceste conditii, la noi in apartament (proaspat renovat integral) se face condens in bucatarie si in unul dintre dormitoare. Si cand zic condens, ma refer la faptul ca se uda peretii si curge apa de pe faianta - lucru care provoaca daune mobilei.

Date aceste conditii, credeti ca am vreo sansa sa primesc vreo aprobare de izolare de la primarie sau de la institutia abilitata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica mmartel82 mmartel82 Va retin atentia cu urmatoarea problema: Exista posibilitatea ca intr-un bloc ce nu are Asociatie de Proprietari constituita, sa execute proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Izolare fata aprtamnet bloc - este necesara autorizatie de constructie? Selenus Selenus Buna ziua, intrucat programul de reabilitare termica este un mare chix, am hotarat sa analizez optiunea de placare cu polistiren a partii din fatada blocului ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)