avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare termica

Va retin atentia cu urmatoarea problema: Exista posibilitatea ca intr-un bloc ce nu are Asociatie de Proprietari constituita, sa execute proprietarii de apartamente in mod personal lucrari de izolare termica a peretilor exteriori? Mentionez faptul ca fiecare proprietar direct interesat si-a negociat personal contractul de prestari servicii cu firma ce a executat lucrarea. Va intreb ptr ca stiu ca astfel de executii se fac in general cu avizul Asociatiei de Proprietari cat si al Primariei Sectorului 3.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:52, 31 Octombrie 2010
da, fiecare proprietar poate sa decida pentru propriul apartament si pentru partile comune poate sa faca lucrari la "mica intelegere" cu ceilalti co-proprietari, fara a avea o asociatie de proprietari constituita.Da, avizele si autorizatiile se obtin de la primariile de sector.
Avand in vedere ca programul de imbunatatire a confortului termic al cladirii,este valabil tuturor cladirilor ,nu numai condominiilor,este posibila si legala initiativa privata de anvelopare termica pereti exteriori la imobilele a caror proprietari nu sunt organizati in asociatii de proprietari/locatari
Pentru lucrarea pe proprietatea comuna externa a condominiului trebuie sa aveti autorizatia primariei.

Trebuie sa pastrati aspectul unitar al cladirii.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
elga50, moderator
mmartel82 a scris:
Mentionez faptul ca fiecare proprietar direct interesat si-a negociat personal contractul de prestari servicii cu firma ce a executat lucrarea.

Daca ati scris corect deducem ca numai cei interesati au negociat contracte, iar unii nefiind interesati nu au negociat contracte.
E greu de crezut ca poate sa obtina fiecare autorizatie individuala de la primarie, avand contracte diferite si/sau chiar firme diferite de executare a lucrarii. Apoi fiecare-si negociaza ceea ce-i pe peretele lui dar peretii de la casa scarii cine o negociaza?
Dar terasele, aticurile, alte parti comune din dreptul uscatoarelor sau boxelor.
Acestea raman nefacute ?
Cred ca solutia ar fi sa constituiti o echpa, un grup de initiativa. Va intelegeti intre dv si intocmiti un proces verbal cu acordul tuturor proprietarilor de a executa aceasta lucrare. Semnati un singur contract cu executantul si nu atatea contracte cati proprietari sunt in bloc. Delegati un reprezentant sa mearga la primarie pentru autorizatii. Supravegheati lucrarile si particiapti la receptie. Cereti garantarea lucrarii prin contract.
Asa lucrarea va iesi uniform pentru intregul bloc. Va fi mai usor sa obtineti o autorizatie de la primarie. Adica va propun sa faceti aceasta lucrare aproape la fel cum ati face-o daca ati fi constituiti in asocaitie de proprietari.
Nu se acorda autorizatii pentru parti individuale , tronsoane etc. ci numai pentru intreaga cladire.Asta inseamna ca trebuie sa existe acordul a 50%+1 dintre locatari si sa se execute izolarea pentru intreaga cladire.

Alte discuții în legătură

Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)
Peretii exteriori ai blocului mirceaivan mirceaivan As vrea sa-mi raspundeti la o intrebare: Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si as vrea sa stiu daca trebuie acceptul vecinilor pentru placare cu polistiren pe ... (vezi toată discuția)