avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate eureka2011

Activitate eureka2011

Răspuns la discuția Asigurare CASCO
Problema am descoperit-o dupa ce am luat masina dar aveti dreptate, erau solutii pentru semnalarea acestei probleme... Se pare ca am actionat gresit si asta costa, din pacate. Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Asigurare CASCO
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Inteleg ca dincolo de considerentele personale, subiective, contractul trebuie respectat...
Sunt insa curios daca in acest moment aceasta reconciliere imi lasa posibilitatea de a-mi prezenta punctul de vedere si de a negocia suma pe care o datorez pentru incheierea acestui contract.
In orice caz, multumesc mult pentru timpul acordat!
Am avut in 2008 o asigurare CASCO la o firma mare din domeniu, asigurarea acoperind valoarea de 9000 de euro, valoarea pe care au estimat-o ei pentru masina mea in acel moment. Asigurarea costa 2700 de RON, o suma mare la vremea aceea... Am achitat din ea prima transa, urma sa achit in 4 transe... Am avut o dauna in valoare de 1500 de RON si mi-au aprobat reparatia, reparatie de care am fost nemultumit deoarece s-a lucrat neglijent (aici e vina celor din service). Am decis sa renunt la o asigurare scumpa, care nu mai corespundea din punct de vedere al raportului calitate/ pret cu cerintele mele... Ca urmare, am sistat achitarea urmatoarelor transe... am primit un telefon de la ei in decembrie 2008, telefon in care ma somau sa achit si le-am explicat ca nu o voi face intrucat am achitat o transa, adica un sfert din asigurarea totala, dauna fiind de valoare mica (sub o patrime din suma asigurata prin acea polita).
Acum, in 2011, sunt somat sa ma prezint la sediul lor pentru reconciliere, in caz contrar fiind amenintat cu o actiune in instanta. Este invocat un articol scris cu litere mici, conform caruia in cazul existentei unei daune, polita trebuie achitata integral.
Mi se pare incorect sa platesc pentru o asigurare de care nu am mai beneficiat, cu atat mai mult cu cat dauna a fost de valoare mica.
Ce optiuni am in aceasta situatie? Ce pot astepta de la aceasta reconciliere?
Va multumesc pentru ajutor!