Conform legii 85/2006 legea insolventei bunurile se vand libere de sarcina cum v-a spus lichidatorul.
Si daca apuci sa faci privilegiu imobiliar e posibila sa nu primesti nici un ban si sa se vanda si gata ai pierdut tot.
Cu noul proprietar nu aveti treaba asa ca de la el nu vezi un leu si te judeci cu el cit vrei ca pierzi sigur.
Daca citi 85/2006 zice acolo ca nu numai ca trebuie sa te inscrii la masa credala si mai zice o chestie care ne ajuta si anume
cheltuielile de procedura se platesc primele.adica:
1 salariul lichidatorului 10 sau 20 mil pe luna de cand a fost numita si pana se vinde
2 cheltuieli generate de bunurile sechestrate(adica apartamentul de care vorbiti).
Asa ca pe langa privilegiul ala mergi luna de luna la TRIBUNAL sectia a 7-a comerciala si inscrii acolo suma ca cheltuieli de procedura apoi ii trimiti lichidatoarei foaia ca v-ati inscirs.
Eu am facut toate astea de mai sus ca am citit legea insolventiei, am gasit tot eu cumparatorul pentru apartamentul in cauza(care nu da banii pana nu ii zic eu), am facut contestatie la schimbarea lichidatorului ca sa il schimbe pe cel care vroia banca cu cel initial dorit de noi(si asa s-a si intamplat) ,
m-am imprietenit cu lichidatoarea ca doar eu i-am adus clientul,m-am imprietenit cu directoarea de la OCPI si cu registratoarea sef (care ne asigura ca peste privilegiu nu trece legea insolventei) si tot stam cu frica ca nu ne luam banii si dumneavoatra veniti sa ne spuneti ca sunt 2 legi contrare 85/2006 si 230/2007 dar dumneavoastra ati ales-o pe aia de va convine.
Cum adica nu vreti sa asteptati 5-10 ani pana se vinde apartamentul.
Daca nu vreti sa asteptati judecati-va! trebuia sa da-ti in judecat sa optineti dumneavoastra hotarare executoreasca si sa va numiti dumneavoastra propriul lichidator ca doar asta e scopul legii 230.
Dac dupa cum vedeti nu puteti ca mai exista si 85/2006 care e contrara in unele privinte.
Spuneti ca trebuie sa inscriem privilegiu. Va spun ca este imposibil de vreme ce in fiecare zi suma restanta se modifica. Si aici ma refer la penalizari. Suma principala creste odata pe luna.
Suma principala creste de 30 ori pe luna sau cite zile o avea luna nu o singura data!
Eu zic sa le lasati la OCPI un laptop deschis cu excel sau programul unde se se uite un angajat zilnic cum se modifica penalizarile alea ca sa stie sigur suma sa o comunice daca suna vreun lichidator .
Oricum ce importanta are suma cu privilegiul?
Acolo se inscrie de fapt ideea ca tu ai de luat bani ca sa stie de tine si sa nu se poata vinde cind vor vrea adica indirect sa va cheme cind o fi impartirea banilor si acolo te duci cu suma actualizata.