avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate andreiRAC

Activitate andreiRAC

Pana acum nu am incheiat nici un act , ne-am ingrijit de bunica fara nici o pretentie. Dorinta bunicii este de a o ingrijii pana la deces si inmormantata dupa datina, in schimbul apartamentului .Ce fel de clauze trebuie sa cuprinda acest contractul de intretinere ? Aceasta este denumirea lui juridica sau este contract de v-c cu clauze? Trebuie achitata si o anumita suma de bani? Nepotul mai poate emite pretentii materiale ? Va multumesc .
speta: bunica 80 ani, bunicul decedat 2003, unica fiica decedata '97, unicul nepot, stabilit USA impreuna cu ginerele si noua sotie a acestuia, renunta in scris la drepturile de mostenire. bunica face dezbaterea de mostenire deoarece vrea sa vinda unui cuplu apartamentul. Cuplul are grija de bunica de cativa ani, iar bunica doreste sa fie ingrijita pana la deces de acestia.
intrebarea 1: este valabil un act de vanzare cumparare cu habitatie pe viata, daca vanzarea nu se face cu valoarea apartamentului?
inrebarea 2: nepotul poate ataca acest act de vanzare cumparare cu habitatie pe viata?
intrebarea 3: ce act se intocmeste in aceasta situatie? mentionez ca atat bunica cat si cuplul sunt de buna credinta, fara interese ascunse.
va multumesc anticipat de rasounsuri, sper sa fie cateva