avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate yamaguci

Activitate yamaguci

Stimate domnule Mircea,va multumesc pentru raspuns si va confirm ca nu mi s-a aplicat O.U.G.100/2008 in luna octombrie 2009 cum de altfel nici in pensia primita acum in ianuarie 2011.Va trebui sa fac o cerere la CJPArges pentru clarificare ?
Am o nelamurire si la metoda de calcul aferenta grupei a II-a, procentul de 25% se refera la cresterea punctajului anual corespunzator perioadei de cotizare in gr.II care in exemplul meu este de 30 ani, sau la "stagiul aferent gr.II" care este de 7 ani, dupa care se imparte la 31 care este stagiul complet de cotizare conf. Lg.19/2001.?
Va multumesc pentru raspuns.
Am iesit la pensie in 2007 la limita de varsta si cu un stagiu de contributie de 46 ani din care 30 ani de grupa II -a de munca. Am continuat sa lucrez si sa contribui inca doi ani. Intrebarea mea se leaga de faptul ca nu am primit pana acuma nici o marire a punctajului aferent anilor de munca in grupa II-a. Puteti sa-mi spuneti daca aceasta este o omisiune sau daca trebuie sa fac o cerere pentru acordarea acestui drept. Mentionez ca anii de grupa sunt recunoscuti prin acte doveditoare si se regasesc si in decizia de pensionare. In legea mai sus mentionata, se face vorbire despre drepturile cuvenite pentru cei ce au muncit in grupe, in doua articole: art.nr.100 si art.nr169. De ce a fost nevoie de doua articole diferite in lege ?
Va multumesc anticipat de raspuns.