Mulțumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
pe data de 08.12.2016 angajatul este informat ca din motive economico-financiare , postul sau este anulat. Angajatul pleaca din incinta agentiei, fara a informa pe cineva, fara a semneze actele prezentate si fara a lasa telefonul firmei si cheile biroului.
pe data de 13.12.2016 trimite un email prin care cere CO restant incepand cu data de 9.12.2016, data in care nu s-a prezentat la munca.
Pe data de 19.12.2016, prin email anunta ca nu se simte bine si ca doreste sa-si ia CM.
Pe 20.12.2016 solicita prin email o adeverinta scanata, pentru a fi prezentata medicului de familie, in baza careia sa-i fie emis CM. Medicul de familie poate emite cm cu data retroactiva, avand in vedere ca adeverinta i-a fost eliberata pe data de 20.12.2016?
Adeverinta scanata o poate folosi , sau trebuie sa duca una in original??
In primul email in care solicita CO mentioneaza ca nu este in Bucuresti.
CM poate fi eliberat de orice medic, avand in vedere ca este arondat la Casa de Sanatate Bucuresti , iar acum este in Bucovina la parinti?
Cum i se pate aduce la cunostinta desfiintarea locului de munca si desfacerea CM, daca nu a vrut sa semneze notificarea iar adresa la care locuieste nu este cea din buletin?
Sunt sigura ca incearca sa foloseasca orice fel de tertipuri pentru a impiedica incetarea CM.
Avand in vedere situatia actuala,care este calea legala prin care sa fie anuntat ca, CM inceteraza in data de 31.12.2016???
Multumesc pentru raspuns.
Buna dimineata,
1.La achizitionarea unui autoturism de la reprezentanta, aceasta este obligata sa intocmeasca contract de vanzare - cumpărare? ??...in baza carei legi???...
2.Daca 8n cartnetului de garantie al autoturismului este scris " autovehiculul beneficiaza de o garanție de 36 de luni/100.000 km"...in lipsa contractului de vanzare - cumparare ce se alege ..36 de luni sau 100.000 km???
3.Tot in carnetul de garanție este specificata o garantie împotriva coroziunii , cu o inspectie facuta anual. Despre aceasta inspecție eram obligata eu ca si cumparator sa le spun celor de la service...sau era obligatia dansilor ca la reviziile tehnice ce sau efectuat dea lungul anilor sa o realizeze????
Va multumesc pemtru raspuns!!!
Nulitatea absoluta reiese din faptul ca pv. nu detine toate perevederile cerute de lege si ptr. ca nu a fost semnat nici de martor si nici de una parinte al minorului????
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: fiul meu a circulat pe linia autobuzului 178 la data de 20.10.2013, calatorind cu un bilet electonic care a fost trecut pe la apraratele de inregistrare.Dupa cum bine stim , sunt foarte multe aparate de inregistrare care nu functioneaza corespunzator , neinregistrand calatoria , drept pentru care la un control apari fara bilet de - fiind exact si situatia in care s-a aflat fiul meu.
Bineinteles i s-a intocmit proces verbal , aplicandui-se amenda maxima de 150 ron. Avand in vedere ca trebuia sa calatoreasca de la Gara de Nord pana in cantrul Bucurestiului, adica o distanta destul de mare, in care posibilitatea de a fi controlat este foarte mare , fiiului meu i s-a reprosat de controlorul ca nu a trecut biletul pe la aparatul de integistrare (trebui totusi sa nu-ti funcctioneze putin neuronii pentru a nu taxa pe o distanta asa de lunga)
Conform HOTARIRE 267 din 25/09/2003
PRIVIND MODIFICAREA SI COMPLETAREA HOTARARII C.G.M.B. NR.156/23.08.2008in artoculul 4 se decide
Alineatul 3 al articolului 13 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“In momentul constatarii contraventiei, agentul constatator elibereaza contravenientului o dovada numita “CONSTATARE” care va cuprinde: data si locul unde este incheiata constatarea; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; numele si prenumele contravenientului; descrierea contraventiei si indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza aceasta; daca fapta ce constituie contraventie a avut sau nu ca urmare producerea unui prejudiciu Regiei Autonome de Transport Bucuresti – R.A. si in ce a constat acesta; limita minima si maxima a amenzii prevazute de prezenta hotarare pentru contraventia savarsita si amenda aplicata; suma care poate fi achitata in termen de 48 de ore de la data eliberarii constatarii; indicarea locului si a contului unde se poate efectua plata amenzii; indicarea locului unde se poate efectua plangere impotriva actului de constatare a contraventiei si a termenului in care aceasta poate fi depusa; semnatura agentului constatator”. - acest proces verbal nu detine nici o informatie unde ma pot adresa pentru a contesta amenda, in schimb detine toate informatiile unde pot efectua plata
Totodata in HOTARIRE 71 din 06/04/2006
PRIVIND MODIFICAREA HOTARARII C.G.M.B. NR. 156/2001 REFERITOARE LA APROBAREA NORMELOR PRIVIND DESFASURAREA TRANSPORTULUI IN COMUN IN MIJLOACELE DE TRANSPORT ALE RATB SI MODUL DE SANCTIONARE A ABATERILOR SAVARSITE
MODIFICA ALIN 1 AL ART. 10 DIN H.C.G.M.B. NR. 156/2001
EMITENT : C.G.M.B.
Art.1 – Alineatul 1 al articolului 10 din Hotararea C.G.M.B. nr.156/2001 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Abaterile de la dispozitiile prezentei hotarari constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 80 RON la 150 RON.”
Deci inteleg sa amenda este de la 80ron la 150 ron, cu toate acestea in procesul verbal apare tiparit in proceusl verbal " .....si H.C.G.M.B nr. 71/2006 sanctionata cu amenda de la 100 lei la 150 lei".
Mentionez ca aceste doua hotarari sunt specificate in procesul verbal , dar totusi consider ca formatul procesului verbal este abuziv doarece nu contine toate datele prevazute de lege, si apare diferenta dintre cuantumul amenzii specificate de leguitor si cele ce apar in procesele verbale ale RATB.
Sunt ferm convinsa ca fiul meu , minor fiind,a trecut biletul pe la aparatul de inregistrat, de aceea doresc sa contest procesul verbal ,sa cer un desfasurator al acestui aparat, cred ca chiar daca a fost o eroare de inregistrare aceasta apare pe desfasurator.
Din cate situ aceste aparate functioneaza cu doua leduri ( unul rosu si altul verde) care sunt insotite de un sunet .....daca o persona este daltonica cum poate stii ca i-a fost validata calatoria???
Unde pot depunde palgerea impotriva procesului verbal si impotriva persoanei care a facut controlul???....( nu inteleg de ce controlorii, in momentul controlului asupra elevilor se simt ca super zmei, actionand brutal- verbal , dar cand se intalnesc cu persoane de alta etnie ii evita fara ca ceara biletul))).Multumesc
Buna ziua,
am cumaprat o masina adusa din Germania anul trecut pe care am folosit-o doar o luna( folosind numere provizorii).De atunci si pana acum masina a fost parcata, intrebarea mea este - daca dupa ce se face cartea masinii eu sunt obigata sa platesc imediat taxa de mediu pentru a o inregistra????....dupa calcularea la circa financiara a taxei de mediu, daca nu am suma totala, cat timp am la dispozitie pentru a plati taxa si inregistra masina???...cartea masinii ramane valabila sau va trebui sa fac verificarea inca odata??
Multumesc
Buna seara,
Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Am o mica agentie de turism , prin care pot emite si bilete de avion,plata putand fi incasata la aparatul POS fara prezenta cardului.La inceputul lunii am primit o cerere pt. un bilet de avion de la un cetatean canadian, care a platit valoarea biletului cu formular de autorizatie , fara prezenta cardului. . In momentul in care am fost contactati ptr. rezervarea biletului, deoarece plata a fost facuta cu un card neprezent, am telefonat bancii cu care lucrez si i-am cerut angajatului de la departamentul plati prin POS sa-mi spuna daca in cazul in care cardul era fals , eu as avea vre-o culpa.Acesta mi-a spus ca, daca banii intra in cont in 48 de ore de la momentul efectuarii tranzactiei , eu pot emite biletul si nu as avea nici o vina daca cardul este fraudat. Am mai emis inca 3 bilete de avion , ptr. o familie canadiana,am primit de la client copia cardului,copia pasaportului propietarului cardului si autorizatia de plata ,cu semnatura conforma cardului,adica toate actele pe care eu trebuia sa le solicit. Plata ptr. aceste bilete facandu-se in acelasi mod, asteptand tot 48 de ore ptr. incasarea banilor , dupa care am emis biletele si am platit furnizorul.
Spre surprinderea mea, azi dupa 12 zile de la efectuarea primei tranzactiei , dupa incasarea banilor,dupa plata comisioanelor bancare si a furnizorului de bilete , am primit un tel. de la dep. fraude al bancii in care ma anuntau ca acele carduri folosite ar putea fi considerate fraudate si ma sfatuiesc rambursarea banilor catre bancile emitente ale cardurilor.
Eu am explicat modul prin care s-a facut tranzactia, cum inainte de a efectua prima tranzactie am sunat banca si am cerul informatii celor de la departamentul plati POS.
Banca in acest moment mi-a blocat conturile, drept urmare activitatea imi este blocata pana se primeste un raspuns de la banca emitenta a cardurilor.Banii incasati eu i-am platit furnizorului de bilete si nu am de unde sa-i rambursez.
Intrebarea mea este : Este legal ca banca sa-mi blocheze conturile si sa ma oblige la rambursarea sumelor incasate fara o hotarare judecatoreasca????.....avand in vedere ca eu nu am cum sa verific un card daca este fraudat sau nu, numai daca in momentul efectuari tranzactiei banca repinge cardul,lucru ce nu s-a intamplat in cazul meu.
Ce pot face ca banca sa-mi deblocheze conturile si banii cat mai repede???? In acest caz banca cu care lucrez nu are nici o responsabilitate, avand in vedere ca a acceptat tranzactia, si a asteptat 12 zile ??? Care este vina mea daca tranzactia mi-a fost autorizata de catre banca?????#-o
Va multumesc ptr. raspuns.
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum se face calculul caldurii ptr un ap.de 3 camere nedebransat de la RADET.
Cei care au centrale de apartament , ce procent platesc din caldura ptr trecerea tevilor prin ap. lor???..(daca se poate sa-mi specifiati si legea care specifica acest lucru) Acesti propietari chiar daca au centrala proprie nu participa la plata caldurii pe scara???
Administratora de la blocul nostru ptr. ca are centrala de ap. nu plateste nimic din caldura ptr. partile comune....si as dori sa stiu daca este corect acest lucru.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs.
Angajatorul semneaja cu angajatul un contract de munca pe o perioada de 1 luna (24.10-24.11.2001) contract semnat cu un salariu de 860 lei brut, in conditia in care angajatorul promite pentru prima luna salariul de 1300 lei.
Dupa doua saptamani angajatul decide sa depuna demisia, in acest caz angajatorul trebui sa-i plateasca 1 saptamana lucrata pe luna octombrie iar apoi o saptamana pe luna noiembrie.
Aceasta suma se ridica o singura data???? sau angajatorul poate sa-ti plateasca suma in 2 transe????
multumesc ptr. raspuns.