avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_vlad

Activitate nicu_vlad

Răspuns la discuția Executare silita
godot a scris:

Nicule, in orice contract de la banca scrie ca se poate declara scadent anticipat creditul pentru executari silite pornite de terti asupra debitorului sau bunurilor acestuia.
Tu ai zis ca si blocul si terenul sunt ipotecate pt creditul asta. Daca o faci destul de profi cu un executor bun, vei reusi sa determini banca sa declare scadent anticipat creditul si sa inceapa si ea executarea silita pe cele 2 garantii..... Chiar daca garantii ipotecari sunt diferiti ca si entitati. Asa le pui banca in cap si daca nu au pile acolo....s-ar putea sa iti rezolvi tu problema imediat...adica sa te inchizi cu golanii astia...golanii fiind presati de banca..


Banca s-a exprimat relativ clar (mai pe ocolite) ca asteapta sa incep eu executarea imobiliara ca sa nu aiba ei cheltuieli suplimentare dar ca se vor conforma executarii si vor scoate imobilul la licitatie (de fapt din ce mi-a spus executoarea care cred eu este destul de buna....vezi Vadim Tudor :)) ca este aceeasi) doar ca nu vor ei sa se ocupe de toate cele legate de executare...pur si simplu asteapta sa faca executoarea mea totul,ei doar sa vina sa ia banii.
Ce ma doare pe mine este cum si ce pot face impotriva aluia ca persoana fizica pentru ca ma calaca pe bataturi...eu sa platesc 25 ani un credit la banca iar el sa se plimbe cu mercedesul prin bucuresti....eu vreau sa-l "lovesc" pe el si familia lui ca sa nu mai faca chestii din astea si altora,sa-l satur de afaceri. (Ideea de plangere penala de aici a pornit,dar nu stiu cat de viabila este )
Răspuns la discuția Executare silita
Intradevar executarea silita a fost demarata in octombrie anul trecut si au fost avansate cheltuieli de executare,dureaza mai mult intrucat judecatoriile au dat in general termene de 2-3 luni si abia la sfarsitul acestei luni va fi cel de la judecatoria sector 3 unde este imobilul,pana acum au iesit cele in care s-a cerut poprirea pe conturi dar cum conturile sunt goale executorul a facut mai multe cercetyari si a reiesit ca alte bunuri nu are in afara imobilului cu pricina.Totodata mi-a atras atentia ca se poate lovi de situatia in care sa nu poata vinde imobilul din cauza terenului si ma sfatuieste sa fac plangere penala pe numele administratorului pentru a putea sa ma constitui parte civila si poate asa putem sa mai recuperam ceva (ma rog ea de fapt mizeaza pe impactul psihologic al unui proces penal si poate asa sa-l convingem sa-si plateasca datoria)
Stiam ca are imobilul si terenul ipotecate la banca pentru un credit in valoare de 1.700.000 euro.
Răspuns la discuția Executare silita
cermak gruianu a scris:

Sustineti ca imobilul este proprietatea S.C.
In baza caror acte?
Conform codului civil, proprietarul terenului se prezuma ca este si proprietarul constructiei...pana la proba contrara.Deci?



Autorizatia de constructie spune ca beneficiar este SC constructor SC,din asta nu rezulta ca SC este proprietarul constructie ?
Răspuns la discuția Executare silita
Buna ziua,

Terenul este proprietatea PF respectiv sotia administratorului S.C,conform extrasului de CF SC are dreptul de folosinta iar autorizatia de constructie este trecuta in CF.
Dar in contractul meu nu apare nicaieri persoana fizica (sotia administratorului) care sa fi semnat ca dupa construire imi cedeaza cota indiviza din teren,la asta se referea executorul (inselatoria) se poate ca la finalizarea vanzarii proprietarul terenului sa se ridice cu cine stie ce pretentii pentru acea cota nu ?
Ideea de baza este:
-Executorul meu poate scoate la licitatie imobilul fara nici o problema sau nu ?
-Exista riscul ca un eventual cumparator sa se loveasca de problema terenului care este proprietatea altcuiva sau vanzarea va decurge in mod normal ?
- La o eventuala vanzare proprietarul terenului se poate opune in vreun fel sau va trebuii sa cedeze acel teren din moment ce a cesionat acel teren catre SC ?
Nici eu nu vreau sa ma mai lungesc cu un proces penal care poate dura ani,pe mine ma intereseaza rezolvarea cat mai rapid posibil
Multumesc
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
In 2007 am incheiat un Contract de executie/vanzare a unui apartament intr-un ansamblu rezidential,constructie ce urma a fi finalizata in nov 2008,cum nu a fost finalizat am cerut returnarea avansului pe cale amiabiala,neprimind niciun raspuns am actionat in instanta si am castigat procesul societatea respsctiva fiin obligata la plata avansului si a cheltuielilor de judecata.
Am angajat un executor pentru recuperarea sumei,dar in urma cercetarilor acestuia a constatat ca nu are ce recupera de la debitor,ultima solutie fiind executarea imobiliara.Aici intervine problema: societatea respectiva in anul 2008 a contractat un credit la o banca garantand cu imobilul si contractele de constuctie/vanzare incheiate pana la acea data si pentru cele viitoare precum si cu terenul pe care este ridicata acea constructie si care este de fapt proprietatea sotiei administratorului (asociat unic) al respectivei societati si cu care societatea are un contract de comondat (cesiune)nu stiu exact termenul dar in niciun caz vanzare (deci societatea este proprietata doar pe imobil nu si pe teren).Din spusele executorului va fi foarte greu (imposibil) sa vanda imobilul deoarece se afla pe terenul altcuiva .
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca executorul cere vanzarea imobilului,banca declara creditul scadent inainte de termen si executa ipoteca,aceasta se va rasfrange si asupra terenului adus ca si garantie si a carui proprietar este sotia administratotului societatii respective si vanzarea poate decurge in bune condiii sau nu ?

In alta ordine de idei,executorul ma sfatuieste sa depun o plangere penala inmpotriva administratorului (actionar unic) si sotiei acestuia pentru inselaciune deoarece acesta in contractul semnat cu mine a promis vanzarea cotei indivize din teren desi acesta nu era proprietatea societatii.

Multumesc pentru orice sfat