avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate dragos_1999

Activitate dragos_1999

Sarut mana,
Nu, in niciun caz. Mi-am platit toate datoriile inca din primele 3 luni ale anului 2017. Daca as fi avut alte obligatii fiscale neachitate ( necunoscute - gen amenzi sau altceva ) probabil ca mi s-ar fi adus la cunostinta sa le platesc inaintea impozitului anual pe casa si masina, nu-a asa?
Ma intreb totusi daca cei de la ANAF nu cumva "au uitat" de acel dosar de restituire si daca n-ar fi cazul sa mai depun inca odata toate actele "sa le reamintesc" ca au ei obligatii fiscale neachitate fata de mine, un umil cotribuabil cinstit.
Va multumesc
Am facut dosarul cu actele necesare si l-am inaintat la ANAF cu nr. inregistrare 236705 din 04.05.2016. A fost "aprobat" pentru ca pe data de 02.09.2016 mi s-a restituit in contul bancar indicat prima transa din taxa.
Ce se intampla cu restituirea intregii taxe de poluare platita daca aceasta s-a realizat pana in prezent doar partial? In 2017 si pana in prezent nu mi s-a mai restituit nimic. Ar trebui sa refac din nou dosarul si sa-l inaintez inca odata la ANAF ca sa le readuc aminte? Nu inteleg de ce daca am primit o prima transa in 2016, in anul urmator nu mi s-a mai dat nimic, cu toate ca ar fi trebuit sa se faca urmatoarele transe anuale de restituire ( in maxim 5 ani ). In curand vor scoate o noua forma de a plati taxa de poluare, suplimentara, in timp ce eu am platit in urma cu 10 ani taxa integral ( nu in 5 rate anuale ).
Va multumesc anticipat pentru orice informatie utila primita din partea dumneavoastra.
Buna ziua tuturor cititorilor
Tatal meu a decedat in luna aprilie 2016. Pentru deschiderea succesiunii la notar am nevoie, printre altele, de o copie dupa hotararea de divort din prima casatorie din care a rezultat o fiica ( sora mea dupa tata ). Prima sotie ( mama surorii mele ) a decedat in urma cu 15 ani. Mama mea traieste. Situatia complicata in care ne aflam este datorita faptului ca nu se stie unde s-a pronuntat divortul in Bucuresti in intervalul aproximativ dintre anii 1949 si iunie 1959, cand tatal meu s-a recasatorit cu mama mea la Iasi. Desi sora mea renunta complet la partea ei de mostenire conform art. 1100 din Cod Civil, tot imi este necesar acest act pentru deschiderea succesiunii. Va rog sa ma ajutati cum sa procedez in acest caz, de unde sa incep?
Cu multumiri anticipate
Este sau nu valabil si legal ca in urma unui contract de comodat ( si nu vanzare - cumparare ) realizat de catre fiu catre tata, sa se poata plati RCA-ul de catre tata ( ca utilizator si nu ca proprietar in talonul masinii ) ? Va intreb acest lucru pentru ca a devenit aberanta valoarea asigurarii RCA ( anul trecut 1300RON pentru 1 an si actualmente 2700RON ). Anul viitor va ajunge probabil cat taxa de timbru ( cca 5400 RON ).X-(
Va multumesc anticipat pentru un raspuns transant.
PS Nu stiu daca am postat unde trebuie. Rog moderatorii sa mute subiectul acolo unde este potrivit.
Răspuns la discuția Ordinul Csa nr.5/2010
Salutare tuturor,
Pana la urma in cazul meu am avut noroc cu asiguratorul Carpatica Asig. Am primit intr-un tarziu un SMS trimis automat de la sediul central din Sibiu (banuiesc) prin care eram invitat la sediul din Iasi pentru solutionarea dosarului de dauna. M-am prezentat si am fost de acord atat eu cat si service-ul la care mi-am reparat masina, cu suma propusa pentru reparatii (oricum nu aveam alta varianta). Se pare ca mai sunt si exceptii.
Pe scurt am avut bafta, lucru pe care il doresc tuturor celor care au probleme de acest gen. =D>
Va multumesc inca o data tuturor celor care mi-ati raspuns.
Răspuns la discuția Ordinul Csa nr.5/2010
Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. Intrebarea era de ce mai trebuie facuta investigatia antifrauda in cazul meu - masina tamponata in parcare de catre un taximetrist care apoi s-a prezentat la politie cu asigurarea RCA la Carpatica Asig si care si-a recunoscut vina ( au trecut 7 zile lucratoare deja de la initierea dosarului ) mai astept raspunsul de la Sibiu - sediu central Carpatica Asig. De moment ce si-a recunoscut vina ( asigurat la Carpatica Asig ) iar masina mea ( pagubitul ) era parcata ce poate fi fraudulos aici? Oare eu am vrut sa-mi distrug masina!? E a doua saptamana de cand nu pot folosi masina in conditiile in care situatia e clara. Este adevarat ca voi primi un SMS ( intr-un tarziu ) de la asigurator care sa ma instiinteze de rezultatul investigatiei sau pur si simplu ma tot amana?
Va multumesc
necesitatea investigatiilor privind cauzele si imprejurarile producerii unui eveniment rutier