avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire doar partiala a taxei de poluare la cerere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire doar partiala a taxei de poluare la cerere

Am facut dosarul cu actele necesare si l-am inaintat la ANAF cu nr. inregistrare 236705 din 04.05.2016. A fost "aprobat" pentru ca pe data de 02.09.2016 mi s-a restituit in contul bancar indicat prima transa din taxa.
Ce se intampla cu restituirea intregii taxe de poluare platita daca aceasta s-a realizat pana in prezent doar partial? In 2017 si pana in prezent nu mi s-a mai restituit nimic. Ar trebui sa refac din nou dosarul si sa-l inaintez inca odata la ANAF ca sa le readuc aminte? Nu inteleg de ce daca am primit o prima transa in 2016, in anul urmator nu mi s-a mai dat nimic, cu toate ca ar fi trebuit sa se faca urmatoarele transe anuale de restituire ( in maxim 5 ani ). In curand vor scoate o noua forma de a plati taxa de poluare, suplimentara, in timp ce eu am platit in urma cu 10 ani taxa integral ( nu in 5 rate anuale ).
Va multumesc anticipat pentru orice informatie utila primita din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: dragos_1999 , utilizator 18:02, 16 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Sarut mana,
Nu, in niciun caz. Mi-am platit toate datoriile inca din primele 3 luni ale anului 2017. Daca as fi avut alte obligatii fiscale neachitate ( necunoscute - gen amenzi sau altceva ) probabil ca mi s-ar fi adus la cunostinta sa le platesc inaintea impozitului anual pe casa si masina, nu-a asa?
Ma intreb totusi daca cei de la ANAF nu cumva "au uitat" de acel dosar de restituire si daca n-ar fi cazul sa mai depun inca odata toate actele "sa le reamintesc" ca au ei obligatii fiscale neachitate fata de mine, un umil cotribuabil cinstit.
Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritățile fiscale locale refuză restituirea taxei de primă înmatriculare luciupurcari luciupurcari În luna aprilie 2017 urma să-mi fie restituită a treia tranșă din taxa de poluare pentru autoturism .În anul 2015 luna ianuarie a fost pronunțată ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu platita in 2008 Costin515 Costin515 In luna iunie 2016 am primit de la ANAF prima transa din taxa de mediu platita in anul 2008.In 2017 ar fi trebuit sa primesc a doua transa din totalul celor ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto castigata in instanta DARIUS86 DARIUS86 Buna ziua Ma scuzati ca va deranjez As dori sa intreb daca stie cineva , in mod concret, daca procedura de restituire a taxei auto de poluare castigate in ... (vezi toată discuția)