avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu_d

Activitate ovidiu_d

La o policlinica, dpdv legal poate directorul sa delege o asistenta medicala ca atunci cand este el plecat, aceasta sa semneze statele de plata facute de contabila?N-ar trebui sa semneze contabila statele?
Se da urmatoarea situatie:
-firma X presteaza servicii catre firma y
-firma Y presteaza servicii catre populatie
Exista un contract intre x si y.
Caz concret: clientul z vine la recoltari de singe la Y si plateste pt asta, fara a primi insa bon pe loc. Y trimite la firma X analizele +suma primita de la client si ulterior primeste rezultatul analizelor impreuna cu bonul de casa inapoi lui X care le sint date clientului. Ulterior exista decontare intre x si y in baza contractului, prin bani cash dati de Y lui X care la randul sau emite o factura catre Y.
Vedeti ceva ilegal aici?
Multumesc
Va salut si va rog un sfat in urmatoarea problema
Sotia mea s-a angajat in decembrie ca asistenta medicala la o policlinica cu plata dupa o pauza de 9 luni timp in care ne-am mutat din bucuresti in provincie. Inainte lucra la medic de familie si castiga brut 1500 ron/luna.Acum la angajare nu ii dau mai mult de 1000 ron tot brut desi are vechime in sistem de 29 ani.Net ajunge la 641 ron.
Va rog sa imi spuneti conform noii legi a salarizarii cat ar trebui ea sa aiba salariul?Mie mi se pare extrem de putin si total nemotivant.Cred ca totusi e o greseala de calcul.Va rog sa ma ajutati.Multumesc