avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate lucica de gennaro

Activitate lucica de gennaro

Am o firma fara activitate pentru care depun trimestrial decl.100 si 300, in format scris.Am inteles ca de la 01.09.2011,aceste declaratii se depun in format electronic,pentru care ar trebui sa am un certificat digital,dar nu se merita sa platesc pentru a-l obtine.Doresc sa stiu daca pot depune in continuare declaratiile in format scris,tinand cont ca nu am activitatesi declaratiile le depun cu O.Multumesc anticipat si astept un raspuns legal.
Am iesit la pensie in aprilie 2010,cu reducerea varstei standard de pensionare deoarece am lucrat la un grup de santiere din ploiesti,fiind incadrata in grupa 2. Am avut grupa trecuta in carnetul de munca precum si o adeverinta care atesta faptul ca am lucrat 100%in perioada respectiva.Precizez ca am fost incadrata ca tehnician proiectant.Casa de pensii Prahova imi emite decizie de pensionare ,valorificand vechimea si sporul de grupa,mai putin cca.1 an 6 luni,cand am fost detasata la o firma care se infiintase paralel cu societatea la care eram angajata si unde am fost detasati toti salariatii,firma care se incadra tot in conditiile gr. 2. Ducand adeverinta de grupa a 2 a de la acea societate casa de pensii imi emite o noua decizie de pensie prin care eram anuntata ca am iesit gresit la pensie cu o luna mai devreme,deoarece nu trebuia sa mi se ia in calcul toata activitatea de munca in grupa a 2 a,pe motiv ca functia de tehnician priectant nu se incadreaza in grupa a2 a,conform datelor inscrise in cartea de munca.Drept pentru care sunt buna de plata cu pensia pe o luna,plus diferenta de pensie cf. noului calcul,motiv pentru care mi s-a facut imputare pentru cca.1500 lei(Ron). Am facut contestatie si am introdus actiune la tribunalul Prahova .Doresc sa stiu daca este bine cum am procedat si daca decizia casei de pensii a fost corecta,deoarece pe unde am citit nu am gasit nimic referitor la functie ,ci doar de loc de munca in grupa 2,cf.HG1223/90.va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.O pensionara nefericita.!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...