avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nevalorificare grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nevalorificare grupa a II-a de munca

Am iesit la pensie in aprilie 2010,cu reducerea varstei standard de pensionare deoarece am lucrat la un grup de santiere din ploiesti,fiind incadrata in grupa 2. Am avut grupa trecuta in carnetul de munca precum si o adeverinta care atesta faptul ca am lucrat 100%in perioada respectiva.Precizez ca am fost incadrata ca tehnician proiectant.Casa de pensii Prahova imi emite decizie de pensionare ,valorificand vechimea si sporul de grupa,mai putin cca.1 an 6 luni,cand am fost detasata la o firma care se infiintase paralel cu societatea la care eram angajata si unde am fost detasati toti salariatii,firma care se incadra tot in conditiile gr. 2. Ducand adeverinta de grupa a 2 a de la acea societate casa de pensii imi emite o noua decizie de pensie prin care eram anuntata ca am iesit gresit la pensie cu o luna mai devreme,deoarece nu trebuia sa mi se ia in calcul toata activitatea de munca in grupa a 2 a,pe motiv ca functia de tehnician priectant nu se incadreaza in grupa a2 a,conform datelor inscrise in cartea de munca.Drept pentru care sunt buna de plata cu pensia pe o luna,plus diferenta de pensie cf. noului calcul,motiv pentru care mi s-a facut imputare pentru cca.1500 lei(Ron). Am facut contestatie si am introdus actiune la tribunalul Prahova .Doresc sa stiu daca este bine cum am procedat si daca decizia casei de pensii a fost corecta,deoarece pe unde am citit nu am gasit nimic referitor la functie ,ci doar de loc de munca in grupa 2,cf.HG1223/90.va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.O pensionara nefericita.!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:31, 2 Februarie 2011
Sper ca ati solicitat in contestatie si anularea ultimei decizii si emiterea unei noi decizii care sa tina cont de intreaga perioada lucrata in grupa a doua de munca.
Casa de Pensii nu are dreptul sa califice si sa stabileasca daca anumite meserii sau functii se incadreaza intr-o grupa de munca sau alta. Legiuitorul a prevazut faptul ca acest atribut revine angajatorului. Casa Judeteana de Pensii trebuie sa dea eficienta in totalitate adeverintelor pe care le-ati depus. Practica este unanima in acest sens.

Va urez succes!
De ce nu se sesizeaza Casa de pensii si de faptul ca activitatile din turnatorie- otelarie desfasurate pana in anul 2001 sunt incadrate ca activitati in conditii deosebite findca acele unitati/sectii s-au inchis imediat dupa 2001 si nu a mai avut suport legal pentru a se solicita inscrierea in conditii speciale, desi ar trebui incadrate in conditii speciale regasindu-se in prevederile legii 263/2010 si anexa 2. Smecheria este ca s-a conditionat anexa 2 de anexa 3 desi, repet, unele nu au mai fuctionat dupa anul 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca sau conditii speciale? gabi_cgb gabi_cgb Am lucrat in perioada mai 1977 - 01/04/2001 si inscrisa in cartea de munca ca fiind considerata in grupa I de munca, dupa aprilie 2001 ni a mai fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate ... ionut 2384 ionut 2384 Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate beneficia de grupa a 2a de munca .Menționez că am lucrat intr un șantier dintr-o unitate ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)