Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate beneficia de grupa a 2a de munca .Menționez că am lucrat intr un șantier dintr-o unitate militara (sector de construcții militar).Pe carnetul de munca este stipulat că beneficiez de grupa a 2a de munca in procent de 100%.Adeverinta emisă de unitatea militara a fost respinsa prin decizie.Unitatea militara are emis un proces verbal cu toate funcțiile care au dreptul la grupa de munca in care este inclusa și funcția de șef de depozit.De asemeni unitatea are documente prin care se poate demonstra că a plătit cas mărit conform legislației în vigoare pe ani dar centralizat pe unitate si
Personalul care este în activitate şi care a lucrat la locurile de muncă sau activităţile cu condiţii de muncă nocive, grele sau periculoase de pe santierele de construcţii-montaj, grupurile de santiere şi întreprinderile-şantier, inclusiv unităţile de deservire ale acestora: bazele de producţie, depozitele, laboratoarele, unităţile de mecanizare se încadrează în grupa a II-a de muncă în vederea pensionării, pentru întreaga perioadă efectiv lucrata după 18 martie 1969.
Competeenta de incadrare in grupa de munca apartinea firmei impreuna cu sindicatul, care erau in masura sa aprecieze daca lucratorul, chiar fiind sef de depozit beneficia de grupa de munca.
Incadrarea in grupa de munca putea sa depinda de amplasamentul depozitului, de materiile prime, produsele finite si materialele depozitate, de toxicitatea produselor si a mediului de lucru, etc.
Contestati decizia in instanta si cereti efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii, in conditiile in care aveti elemente care sa pata fi prezentate expertului, cu referire la cele mentionate in fraza mea anterioara.
Strungar
Rotmioa
Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)