avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_chit

Activitate daniel_chit

Discuție succesiune
Daca un participant la succesiune nu vrea sa vina ce se poate face?
pai suprafata este cea din titlu 3100mp doar ca verbal de la primarie am inteles ca nu se mai poate face nimic ca e tarziu ca au trecut 30 zile
Răspuns la discuția titlu propietate
mutumesc pentru raspunsuri=D> voi merge la primarie...
se poate contesta un titlu de propietate eliberat din 2007?problema ar fi in felul urmator;pe titlu suprafata terenului este de 3100 pe un extras din cartea funciceara din 1940 suprafata este de 3500 se mai poate face ceva?
Va multumesc pt raspunsuri, uitati ce zice o colega:
Cu tot respectul, dar nulitatea relativa a unui titlu de proprietate emis in baza legilor fondului funciar poate fi invocata in termen de 3 ani de la data emiterii titlului. Nulitatea absoluta poate fi invocata oricand, insa acest motiv nu se inscrie intre cele enumerate de art. III din legea 169/1997.
Pentru a completa titlul cu suprafata lipsa, acea suprafata trebuia solicitata tot in baza unei legi a fondului funciar (ultima a fost legea 247/2005, cu termen limita de depunere a cererilor 30.11.2005). Chiar daca veti introduce o actiune in corectarea/modificarea titlului de proprietate in instanta, nu cred ca va fi admisa pentru ca nu este vorba de o eroare materiala la scrierea titlului, ci de revendicarea unei suprafete noi, pentru care trebuia urmata procedura prevazuta de legea speciala (revendicare in termen).

Pai primaria a emis titlul. Actele pe care le am sunt extras din cartea funciara din 1940 inclusiv schite cu terenul, doar ca cei de la primarie banuiesc ca ''l-au impropietarit'' pe vecinul din dreapta mea cu cei 400 de m ai mei doarece este nepotul inginerului din primarie.eu am fost acolo cu actele si mi-a zis ca nu are rost sa fac cerere ca au trecut 3 ani de cand sa emis titlul si e tarziu acum .multumesc pentru raspuns
Cei de la primarie am inteles ca nu vor sa recunoasca actele de la arhivele nationale pe motivul ca'' e tarziu'' acte din care rezulta suprafata de teren detinuta in 1940.
Bunici mele i sa emis un titlu de propietate pe suprafata de 3100m ,eu acum am scos de la arhivele nationale acte din care rezulta ca suprafata in 1940 era mai mare,titlul de propietate este emis de 5 ani pe 3100m se mai poate face ceva?adica sa se treaca si cei 400m lipsa avand in vedere ca nu sa vandut si cumparat nimic (nici vecini)
Dupa cati anii nu se mai poate ataca un titlu de popietate?