avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate delia_ipati

Activitate delia_ipati

Deschid acest subiect plina de revolta.
Pe scurt,in zona Nerva Traian,de ceva vreme se construiau niste blocuri de catre SRI.Urmau a fi repartizate ca locuinte de serviciu.Nimic deranjant.
Insa cind vezi persoane care lucreaza in TESA,de la 8 la 16 ,cu un singur copil primesc locuinta de serviciu 3 camere , pleaca in vacante si platesc trei lei pe vacante de doua saptamini si astea pe banii contribuabililor,te umpli de revolta.

Conform legii,locuintele de serviciu in SRI nu trebuiesc repartizate personalului operational?Oare este corect ca pe banii nostri,ai contribuabililor,sa se repartizeze locunite unor persoane care fac pe contabila,pe lucratorul la resurse umane,etc..cu alte cuvinte personal TESA?
Chiar asa traim in tara in care exista destepti si fraieri care finanteaza traiul bun al celor destepti?
Ce lege reglementeaza repartizarea locuintelor de serviciu pentru angajatii SRI?
Nu lucrez in sistem,insa consider ca nu este cinstit ca unii tineri sa traga ca nebunii de credite o viata intreaga ca sa poata avea o casa,iar altii sa le primeasca pe trei lei ca locuinta de serviciu doar pentru ca "au pile".

As dori daca se poate sa imi comunice cineva legea care reglementeaza repartizarea acestor locuinte deoarece vreau sa fac o sesizare in acest sens.

Nu mai am de gind sa tolerez nimic pe banii celor corecti din tara asta care platesc taxe si nu primesc nimic in schimb.

Va multumesc.

Discutiile au aparut la capitolul vizita la bunicii din Romania.Sora mea doreste sa faca aici botezul,in rit ortodox.S-a casatorit acolo.Sotul ei refuza asta.
Casatoria s-a incheiat in Germania.
Imi poate indica cineva o sursa a legislatiei germane de dreptul familiei?
Copilul va avea cetatenia mamei?Imi puteti indica un articol de lege care prevede asta?
Daca ar naste in Romania,copilul ar mai avea drepturile generate de sistemul german de asigurari daca mama a platit asigurari inainte de a naste acolo?
Va multumesc.

Buna ziua,
Va rog daca este posibil sa ma ajutati in urmatoarea problema:surioara mea este casatorita la Berlin de 3 ani cu un cetatean german si acum este aproape sa nasca o fetita.In ultimulia trimestru de sarcina,relatia lor s-a deterioat din pricina discutiilor
pe tema cetateniei copilului.
Intrebare daca copilul se va naste acolo,mama cetatean roman ce drepturi va avea asupra copilului in cazul unui eventual divort,tatal fiind cetatean german?
Va putea sa paraseasca Germania cu fetita fara acordul tatalui?Se poate ca fetita sa se nasca cu dubla cetatenie?
Mama detine un cabinet cosmetic in Berlin,deci poate face dovada ca isi poate intretine copilul.

Va multumesc.