avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate mfd3

Activitate mfd3

Răspuns la discuția abuz in seviciu
Studierea dosarelor se poate face la arhiva doar pe baza unei cereri si a buletinului partii (buletin care se retine pana la returnarea dosarului) sau o cerere a avocatului care-l studiaza, pentru ca altfel in caz contrar se poate fura dosarul cu totul. Conform Regulamentului de ordine interioara a Instantelor ( puteti citi regulamentul ---acum nu-mi amintesc nr. art., dar vi-l pot spune mai tarziu daca considerati) dosarul nu are voie sa fie dat spre studiu fara o cerere de studiu simpla care nu trebuie aprobata de judecatorul de serviciu, iar daca paratul ar fi declarat asa ceva, arhivarul trebuia acuzat de abuz in serviciu, incalcand acest articol. Oricum va spun cert ca in 2 ani de procese niciodata nu ni s-a dat un dosar spre studiu fara cerere si buletin. Cererea nu trebuie aprobata de judecatorul de serviciu, ci se depune efectiv ca fila separata in dosar, pentru siguranta dosarelor. Cererea de copii este separata si specifica filele copiate.
Nu am pierdut recursul, dar am mai cheltuit pe un alt proces paralel prin care s-a reconstituit Minuta sustrasa( pe baza celei legalizate eliberate de Tribunal).
Noi traim acum cu stresul ca astfel se pot fura acte din orice dosare avem pe rol, daca nu se respecta legea. Mi se pare normal ca Regulamentul sa se aplice la fel pentru toti, si oricum este o fapta penala...
Discuție abuz in seviciu
As dori sa ma indrumati ce cai de atac exista in urmatoarea situatie:
-In cadrul unui proces civil pe care l-am castigat atat la Judecatorie cat si la Tribunal, paratul depune recurs, nefiind reprezentat in Apel de nici un avocat.
-Nu se prezinta in Instanta de Apel, dar la al doilea termen depune un script prin care anunta lipsa Minutei de la dosar si cere anularea procesului anterior.
-In urma investigatiilor, reclamantilor, se demonstreaza clar (din dosare) ca paratul nici n-a studiat legal dosarele si nici nu s-a prezentat personal sau prin imputerniciti la nici un termen, dar cunostea lipsa Minutei de la dosar (cu toate ca reclamantii primisera anterior (de la Tribunal) o copie legalizata a acesteia.
-Pe baza faptelor expuse mai sus reclamantii depun plangere penala, la Parchet, pentru dosarul fraudat, iar dupa aproape doi ani se primeste raspuns ca faptele se confirma dar... cu autori necunoscuti!
-Se pare ca IJP nu au avut interesul sa puna paratului intrebarea foarte simpla "De unde stia de lipsa Minutei atata timp cat nu a studiat legal dosarul?", deoarece raspunsul la aceasta intrebare avea doar doua variante de raspuns:
1. In cel mai fericit caz, indica numele persoanei care l-a informat si atunci se descoperea macar persoana raspunzatoare de abuz in serviciu.
2. Un alt raspuns oarecare, care nu putea sa insemne decat marturie mincinoasa, conform dovezilor existente, moment in care IJP trebuiau sa se autosesiseze de marturie mincinoasa si favorizarea infractorilor din partea paratului.
Ce putem face si ce cai de atac avem cand de fapt totul era foarte simplu, dar...
Daca nu exista interesul rezolvarii unor astfel de fapte si nu se iau masuri inseamna ca, in tara asta, orice dosar poate fi fraudat fara frica.