avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate sab-ina

Activitate sab-ina

Mulțumesc!

O completare: cu cine pleacă copilul din curtea scolii este răspunderea mea, în acest sens parintii completând o declarație prin care îmi comunica numele persoanei care va prelua minorul. Iar ei doresc să îi dau voie singur.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Dupa iesirea din scoala dvs ca profesor nu mai aveti nciun fel de raspundere, strict legal vorbind.

Bună seara!

Vă supun atenției următoarea situație.
În învățământul primar, art. 162, alin. (7) din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (OME 4183/04.07.2022) prevede următoarele: „Părintele, sau reprezentatul legal al antrepreșcolarului/preșcolarului sau al elevului din învățământul primar are obligația să îl însoțească până la intrarea în unitatea de învățământ, iar la terminarea activităților educative/orelor de curs să îl preia. În cazul în care părintele sau reprezentantul legal nu poate să desfășoare o astfel de activitate, împuternicește o altă persoană.”

Părinții sunt așadar obligați să însoțească copiii la și de la școală.
Am în clasă un părinte care nu dorește să facă acest lucru, consideră copilul responsabil și capabil să meargă singur acasă la ora prânzului. Insistă că va da la școală o declarație că își asumă această decizie și că eu, ca profesor, sunt obligat să îi respect voința.

Întrebările mele:
Are această declarație scrisă de mână valoare juridică dacă, doamne ferește, se întâmplă ceva cu copilul în drum spre casă?
Există o altă variantă de act prin care eu să fiu acoperit în cazul în care îi respect decizia și are loc un incident?
Dacă nu, ce recomandați?

Nu doresc să stau zi de zi în tensiune că se întâmplă ceva cu un copil lăsat singur (nici acasă nu îl va aștepta nimeni).
Înțeleg că, dacă reușim să facem rost de extrasele bancare - banii au trecut prin bancă în ambele cazuri - și dovedim că banii au fost ai mamei, are șansa de a păstra casa integral?

Ce ar avea de făcut în acest caz? Încă nu a mers la notar, a trecut abia o lună și jumătate de la moartea soțului.
Cum se imparte casa dupa decesul sotului daca a fost cumparata cu banii sotiei?
______________
Buna ziua,
Situația este următoarea: în 2002, părinții mei au divorțat. Apartamentul deținut în comun a rămas în folosința tatălui, care a locuit aici până la deces, în 2012. În 2006, mama s-a recasatorit, a locuit cu chirie in diverse locuri cu noul sot, până în 2012, când apartamentul în care locuia tata s-a vândut și ea a intrat in posesia a jumatate din bani.
Cu acești bani a cumpărat în 2013 o casă în valoare de 37.000 lei. Pe actul de vânzare-cumpărare este trecut si noul sot. Acesta are din casatoria anterioara o fiica.
In 2021, sotul mamei a decedat.
Ce drepturi are mama asupra casei? Cum poate dovedi ca banii au fost ai ei in intregime? Fiica decedatului este plecata din tara, nu ii cunoastem intentiile, nu a venit la înmormântare.
Mulțumesc anticipat pentru recomandări!
Buna ziua.
In urma divortului, masina, bun comun, a ramas pe numele lui. Nu am facut partaj si intentionam sa folosim masina in comun, dar masina ramane la mine
Insa am constatat ca la primarie masina figureaza doar pe numele lui, si ar putea-o vinde fara probleme.
Cum fac sa fiu inregistrata ca si coproprietar?
Multumesc,
Bună ziua,

Un PFA este scutit de plata CAS daca obtine venituri pe 2015 mai mici de 12 salarii minime pe economie. Care este totuși limita aceasta?

975lei în primele 6 luni ale anului 2015 - 5850
1050 lei de la 1 iulie, adica 6300
Total: 12150

Sau din sumele respective se scad contribuțiile la stat, și se calculează limita la salariul minim net?

Și încă o întrebare, se întâmplă la fel și în 2016? Sau se va plăti 10,2% CAS la venitul net?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Recuperare drepturi de autor
Da, am fisierele originale ale imaginii.
Nu am cedat nimanui, niciodata, dreptul de autor.
Nu am nicio legatura cu cei in cauza, i-am descoperit pe net, folosind un program de identificare a imaginilor similare celor din site-ul meu.

Mesajul lor este mai mult decat jignitor.
„Iubita doamna ...sincer nu va inteleg afirmatiile...au furat...ce sa fure?...ceva ce se descarca gratuit....imi cer mii de scuze dar aveti cumva orarul inregistrat la OSIM ...MARCA INREGISTRATA...platiti cumva ceva taxe pentru dreptul de autor(sau ati platit cumva taxa de inregistrare la OSIM)?....daca da....atunci aveti tot dreptul....dar numai dupa ce il inregistrati la OSIM si platiti TAXA.....vezi Legea 84/1998 legea marcilor si indicatiilor geografice...APOI ....discutam despre furt si telefoane de amenintare date la ora 00.00...o zi buna sa aveti...si mai cititi inainte de a acuza...eventual intrebati si un avocat specializat!!!!!!!....Disney...Pigna.etc..acestia pot sa faca cu adevarat reclamatii....!!!!!!!Mai discutam dupa ce aveti MARCA INREGISTRATA!!”

Doua dintre personajele care apar pe material sunt sigla mea, inregistrata la OSIM.

in plus, ameninta in privat,

„Eu o sa va dau in judecata pentru injurii si amenintari!!!!!!nu este frumos...sa faceti o afirmatie inainte de antepronuntarea justitiei...!!!!!!”
Am descoperit un material creat de mine și distribuit gratuit într-o librărie, tipărit și pus în vânzare.

Ce pot face?
Răspuns la discuția PFA si student la zi
puteti sa-mi explicati mai clar in ce masura ? ce inseamna acel „partial”?

pentru veniturile realizate platesc. dar daca, sa presupunem, nu am niciun venit anul acesta, sau inchid pfa-ul. sunt asigurata pana la terminarea studiilor?
Buna ziua,
Am o intrebare:
Sunt PFA, si student la zi la Universitatea Bucuresti, pe locurile cu taxa.
Calitatea de student mi-o ofera si pe cea de asigurat in sistemul de sanatate?

Multumesc,