avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate bytza

Activitate bytza

Răspuns la discuția Buna seara
Astazi am vorbit cu fosta avocata a fostei sotii si mi-a spus ca daca nu platesc din urma recalcularea diferentei de pensie alimentara la salariul minim pe economie adica din 2008 pana in 2011 ma pot alege cu dosar penal si cazierX-( Am toate facturile ca sunt cu plata la zi, dar nu stiu care este diferenta de bani care trebiue sa i-o achit. Asa ca sa ma dea in judecata si Instanta sa hotareasca ce suma sa-i achit si cat trebuie sa-i platesc in continuare pensia alimentara. Nu stiu daca pentru asa ceva trebuie sa ma aleg cu dosar penal sau cazier? Ca doar nu sunt urmarit general sau vre-un infractor. Stie cineva daca este adevarat asa ceva?
Multumesc pentru raspuns. Copilul are varsta de 5 ani. Sa presupunem ca asi avea posibilitati materiale, Ce sanse asi avea sa iau copilul? Bineinteles ca am toate chitantele aferente ca sunt cu plata pensiei alimentare la zi. In alta ordine de ideii procesul pentru divort a fost intentat de ea cu o marturie mincinoasa, La acel moment eu nu eram in tara, iar motivul ei a fost ca sunt plecat mult timp din tara si sau racit relatiile intre noi. Realitatea este ca am fost plecat din tara pentru a asigura familiei un trai decent ( ei si copilului) si motivul ei real era ca nu putea justifica o suma de bani in valoare de 9000$ la vremea respesctiva, ea fiind imputernicita contului in care se aflau banii. Acesta a fost motivul adevarat al divortului. La toate acestea eu am toate extrasele de cont bancar in care se dovedeste ca ea a scos totii acesti banii. Am poze cu fosta sotie si un cd de la o petrecere la care a luat parte in care se vede destul de clar comportamentul ei fata de copil si de familie. Mai exista si o alta problema, avem un loc de casa care l-am obtinut in timpul casatoriei de la primarie (pentru tinerii casatoriti) si am investit si acolo o suma de bani in constructia casei. Tin sa mentionez ca ea nu a lucrat in toata aceasta perioada. Intrebarea ar fi:
Asi putea in aceste conditii sa castig copilul?
Ce sane am de a castiga banii care ia cheltuit fara justificare?
Ce sanse asi avea de a recupera banii investiti de mine pe acel loc de casa?
Va multumesc anticipat
Da multumesc anticipat. Dar care este procedura legala? Nimeni nu-ti de nimic degeaba in ziua de azi sau pe vorbe....... nici atat. Sunt deacord ca este copilul meu si il voi ajuta in continuare si-l voi sustine dar problema este a ei ca mama ca nu foloseste banii in scopul copilului, si am fost de comun acord sa nu facem partaj si toate bunurile sa-i ramana ei(bani, casa si alte obiecte caznice) dar cred ca profita de bunatatea mea si a cam uitat de intelegerile facute de comun acord:sorry:
Discuție Buna seara
Am si eu intrebare in legatura cu o pensie alimentara calculata la 25% din salariul minim pe economiein perioada martie 2008. Fosta sotie insista telefonic sa-i trimit pensia alimentara marita la salariul minim din 2011. Care este salariul minim in 2011 si cum poate sa obtina legal aceasta marire? Trebuie sa ma dea in judecata? Sincer nu pot sa-i trimit pensia alimentara doar asa pe vorbe..... este o persoana inprevizibila adica te poti astepta la orice din partea ei.I-am trimis pesia alimentara la zi prin mandat postal ca sa nu am surprize neplacute si am cheltiut si bani suplimentar pentru copil cu toate ca sunt somer si nu lucrez dar ea totusi insista?Din hotararea judecatoreasca reiese ca citez: Obliga pe parat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara,incepand cu data introducerii actiuni, si pana la implinirea de catre minora a varstei de 18 ani. Nu este stabilita o suma exacta?Care sunt procedurile legale?. Va multumesc