Am si eu intrebare in legatura cu o pensie alimentara calculata la 25% din salariul minim pe economiein perioada martie 2008. Fosta sotie insista telefonic sa-i trimit pensia alimentara marita la salariul minim din 2011. Care este salariul minim in 2011 si cum poate sa obtina legal aceasta marire? Trebuie sa ma dea in judecata? Sincer nu pot sa-i trimit pensia alimentara doar asa pe vorbe..... este o persoana inprevizibila adica te poti astepta la orice din partea ei.I-am trimis pesia alimentara la zi prin mandat postal ca sa nu am surprize neplacute si am cheltiut si bani suplimentar pentru copil cu toate ca sunt somer si nu lucrez dar ea totusi insista?Din hotararea judecatoreasca reiese ca citez: Obliga pe parat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara,incepand cu data introducerii actiuni, si pana la implinirea de catre minora a varstei de 18 ani. Nu este stabilita o suma exacta?Care sunt procedurile legale?. Va multumesc
Datoria dvs de tata,indiferent de motivele invocate,este sa va ajutati copilul cu prestatia la care ati fost obligat,pentru ca acea suma este pentru minor si in folosul sau exclusiv.
Aveti posibilitatea sa aveti chitantele,madatele sau orice dovada a depunerii sumei de bani si nu vor exista discutii sau chiar daca ar exista,acestea ,ar fi fara obiect.
Da multumesc anticipat. Dar care este procedura legala? Nimeni nu-ti de nimic degeaba in ziua de azi sau pe vorbe....... nici atat. Sunt deacord ca este copilul meu si il voi ajuta in continuare si-l voi sustine dar problema este a ei ca mama ca nu foloseste banii in scopul copilului, si am fost de comun acord sa nu facem partaj si toate bunurile sa-i ramana ei(bani, casa si alte obiecte caznice) dar cred ca profita de bunatatea mea si a cam uitat de intelegerile facute de comun acord:sorry:
ar fi bine sa faceti partajul iar bunurile ce vi se cuvin sau cota parte sa i le donati copilului dvs.
in legatura cu pensia, hotararea jud trebuie respectata intocmai. daca aveti scrisa o suma fixa, pe aia o platiti, iar daca e in procent din salariul minim brut pe economie, pe anul 2011, trebuie sa platiti 167.
daca unuia din parinti nu-i convine, fie ca e prea mare, fie ca e prea mica... actionati in judecata
Doamna consilier are dreptate,incercati sa o amenintati cu formularea actiunii de partaj,dar mai ales sa aveti acte justificative pe toate sumele platite ,cu titlul de pensie de intretinere.
Mai exista o posibilitate;daca aveti conditii materiale si varsta copilul nu este foarte frageda,puteti solicita incredintarea acestuia